Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură Vulcan, un desert care arată spectaculos

Prăjitură Vulcan, un desert care arată spectaculos
Pentru cineva poate fi un chec, pentru altcineva poate că este de-a dreptul un tort. Dar cel mai important este gustul nemaipomenit al acestui desert cu adevărat delicios.

Ingrediente blat pentru prăjitura Vulcan:

4 ouă, 150 ml lapte, 75 ml ulei, 120 g zahăr, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 3 linguri cacao, 300 g făină.

Ingrediente umplutură:

600 ml lapte, 60 g amidon, 50 g unt, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou.

Preparare:

Aceasta rețetă necesită mai întâi prepararea umpluturii. Umplutura sau crema se prepară foarte simplu. Se pune laptele rece într-un ceaun mic. Tot atunci se adaugă în lapte oul bătut, zahărul și zahărul vanilat. Se amestecă bine vreo 2 – 3 minute. Compoziția se pune pe foc. Amestecăm încontinuu pînă crema dă în fierbere.


Adelina Pestritu l-a executat pe nepotul mitocan a lui Becali. Ce sumă i-a luat vedeta

Andreea Bălan a plecat la munte. Imagini despre cum se distrează


După ce a început crema a fierbe, se adaugă untul. Amestecăm până ce untul s-a topit și luăm crema de pe foc. O acoperim cu peliculă alimentară. Nu e nevoie ca aceasta să se răcească pentru a o pune în compoziția de aluat. Crema poate fi rece sau caldă.

Pentru blat vom amesteca cele 4 ouă cu zahărul și sarea. Vom adăuga laptele, apoi uleiul. Amestecăm bine. Cu ajutorul unei site punem treptat cacaoa, praful de copt și făina. Amestecăm iarăși.

Punem aluatul într-o tavă ( cu diametrul de 23 cm) tapetată cu hîrtie. În mijlocul aluatului punem cu un polonic crema.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 45 – 55 minute. După ce scoatem prăjitura Vulcan din cuptor nu o tăiem fierbinte. Se taie după ce se răcește. Dacă dorim ca crema sa curgă din interior în timul tăierii, prăjitura trebuie să fie ținută la temperatura camerei. Dacă dorim să obținem o cremă mai solidă la tăiere, prăjitura se lasă în frigider 3 – 5 ore până se răcește complet.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre