Premieră absolută. Filme horror clasice de Hollywood, gratuit pe YouTube

Premieră absolută. Filme horror clasice de Hollywood, gratuit pe YouTube
Şapte filme horror clasice, produse de Universal Pictures, vor deveni disponibile pentru vizionare, gratuit, pe platforma YouTube.

Anunțul a fost făcut de reprezentanţii grupului NBC Universal, citaţi de contactmusic.com. Potrivit acestora filmele vor începe să fie disponibile de săptămâna viitoare. Vor putea fi vizionate gratuit filme legendare, printre care și legendara producţie „Dracula” din 1931, în care românul Bela Lugosi, originar din municipiul Lugoj, a interpretat rolul vampirului din romanul omonim publicat de Bram Stoker în 1897.

Cine a fost Bela Lugosi

Béla Ferenc Dezsö Blaskó (1882-1956) s-a născut în 1882 la Lugoj, tatăl său fiind bancherul István Blaskó. A debutat ca actor în primii ani ai secolului trecut, cu mici roluri în trupe de provincie, iar câţiva ani mai târziu a obţinut roluri mai importante pe scena capitalei maghiare, jucând şi în câteva filme.

În timpul primului război mondial a luptat în armata austro-ungară ca infanterist, a devenit căpitan şi medaliat. A părăsit Ungaria, a ajuns, la Viena și Berlin, iar în 1920 a ajuns în Louisiana, la New Orleans, la bordul unui vas comercial. 11 ani mai târziu a primit cetăţenia americană

În America a lucrat mai întâi ca muncitor, apoi a încropit în comunitatea maghiară din New York o companie de actori cu care a dat reprezentaţii pentru imigranţi pe coasta de est, reuşind să ajungă în scurtă vreme pe Broadway. La Hollywood, Bela Lugosi a devenit cunoscut și căutat în scurt timp, pentru roluri malefice, fiind supranumit „The King of Horror”. El este creatorul personajului Contele Dracula, în 1927, pe care l-a interpretat iniţial pe Broadway, într-o adaptare a romanului lui Bram Stoker, şi care a fost un mare succes.

Ce alte filme horror clasice vor putea fi văzute

Printre celelalte filme horror care vor deveni disponibile pe canalul Fear: The Home of Horror de pe YouTube se regăsesc: „The Mummy” (Mumia – 1932), în care Boris Karloff joacă rolul unei mumii egiptene, „Frankenstein”, regizat de James Whale în 1931 în care rolul principal este jucat tot de Boris Karloff, şi continuarea din 1935 a acelei pelicule, „Bride of Frankenstein”

(Mireasa lui Frankenstein), „The Invisible Man” ( Omul invizibil), „The Wolf Man” (Omul lup) şi „Abbott and Costello Meet Frankenstein” ( Abbot și Costello îl întâlnesc pe Frankenstein). Studioul Universal, începând din anii 1920, a produs astfel de lungmetraje, care i-au adus notorietatea. Filmele horror realizate de Universal Pictures au continuat să fie populare în rândul publicului şi în următoarele trei decenii.

Sursa foto: NBCUniversal/Facebook.com

Dani Mocanu, milionar cu ajutorul lui Dumnezeu: „Am apărut, v-am spart, am plecat”

Recomandarile noastre