Noile descoperiri ale experților vorbesc despre legătura importantă pe care o are un medicament folosit pentru răceală și noul coronavirus.
Previne și reduce nevoie de ventilație mecanică a pacienților cu coronarivus. Costă doar câțiva lei
Cercetătorii de la Universitatea George Washington au făcut o descoperire uluitoare. Aspirina folosită de întreaga omenire le poate fi de mare ajutor celor bolnavi de coronavirus, în sensul că poate preveni și reduce nevoia de ventilație. Astfel, aceștia nu vor mai avea nevoie să fie internați la ATI și rata de deces este redusă.
Oamenii de știință au analizat peste 400 de pacienți cu coronavirus internați în spitalele din SUA care au urmat un tratament cu aspirină. Rezultatul? Spectaculos. A fost redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu un procent de 44%. De asemenea, mortalitatea în spital a scăzut cu 47%.
Utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord
„Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am observat că aspirina – utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord – ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19.
Cercetarea noastră a descoperit că există o asociere între administrarea unor cantități reduse de aspirină și reducerea severității formei de COVID-19 și a ratei de deces ”, a declarat dr. Jonathan Chow, unul dintre autorii studiului, potrivit jpost.com.
Aduce beneficii sistemului imunitar
La o concluzie asemănătoare au ajuns și cercetătorii isralieni după un studiu făcut în luna martie a acestui an, la Barzilai Medical Center. Oamenii de știință au constatat că aspirina nu doar că are o acțiune foarte bună asupra vaselor de sânge. Aceasta sprijină și sistemul imunitar.
Chiar dacă în principal afectează sistemul respirator, specialiștii spun că noul coronavirus este asociat cu formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge capilare. Aspirina intervine cu succes, fiind un tratament recomandat persoanelor ce au aceste probleme cu coagularea sângelui. Sau sunt în pericol să facă un atac de cord.
Sursă foto: ziaruldeiasi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook