Prima dragoste a lui Gigi Becali. De cine s-a îndrăgostit nebunește în tinerețe patronul FCSB

Prima dragoste a lui Gigi Becali. De cine s-a îndrăgostit nebunește în tinerețe patronul FCSB
Gigi Becali, unul dintre cele mai cunoscute personaje din lumea fotbalului, s-a iubit în tinerețe cu o femeie celebră. Nu Luminița, actuala soție, a fost prima dragoste a afaceristului.

Gheorghe Florescu a povestit în cartea sa „Confesiunile unui cafegiu” despre dragostea dintre Gigi Becali și nepoata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Mândra Camilia. Deși este căsătorit de trei decenii cu Lumința și au împreună trei fiice, Gigi Becali a avut în tinerețe o mare iubire.

Gigi Beacli și soția sa, Luminița

“Gigi Becali a a avut o mare iubire, care a durat cinci ani, cu nepoţica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Mândra Camilia, fata Licăi Gheorghiu. Gigi Becali s-a îndrăgostit de ea. S-a întâmplat un fenomen foarte ciudat. Gigi Becali este un om foarte ruşinos.

După spusele sale personale, el niciodată nu face sex cu lumină, el stinge întodeauna lumina, inclusiv cu soţia lui. În acei cinci ani, a fost un contact. Gigi venea de pe câmp încălţat cu ciorapii de lână, daţi de măicuţa sa, şi nu şi-a mai dat şosetele jos în pat!”, descrie cafegiul Gheorghe Florescu în cartea sa.

Becali, copil

Acesta nu a dezvăluit motivul despărțirii lui Becali de Mândra Gheorghiu, însă după cinci ani povestea lor de iubire s-a stins.

Cum a ajutat Hagi la dezvolarea afacerii cu mioare

În aceeași carte este amintit și un episod care îl are în prim-plan pe Gică Hagi, actualul antrenor al echipei Farul Constanța. Se pare că acesta a fost un personaj important în afacerile familiei Becali. În vremea comunismului, acesta ar fi pus o vorbă bună la Nicu Ceaușescu pentru ca Tase Becali, tatăl lui Gigi Becali, să își poată ține turmele de oi în Pipera.

Gică Hagi și Gigi Becali se cunosc de zeci de ani, încă de pe vremea când „Regele” juca la Sportul Studențesc. Fostul fotbalist de talie internațională ar fi intervenit pentru ca familia Becali să fie lăsată să-și dezvolte afacerea cu mioare în Pipera.

„Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte.

Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere şi a apelat la fotbalistul machedon Gică Hagi, care la rândul său a vorbit la Nicu Ceauşescu. Şi astfel Tase Becali şi-a adus rapid animalele acasă, devenind în scurt timp singura sursă de iaurt – ca la mama acasă – din lapte de oaie, precum şi de caş dulce şi sărat pentru structurile de Partid şi de Stat.

Până la urmă, Tase Becali a reuşit să strângă suma de 150.000 dolari, pe care i-a lăsat-o cu limbă de moarte fiului său, care trebuia să aibă grijă s-o înmulţească, spre neîncrederea multora din neam, convinşi că tinerelul Gigi numai grija asta n-o avea”, a notat Gheorghe Florescu în carte.

Foto: Arhivă Gigi Becali