Prințul Charles și-a modificat mașina. Ce combustibil ieșit din comun folosește acum

Prințul Charles și-a modificat mașina. Ce combustibil ieșit din comun folosește acum
Aston Martin-ul prințului Charles, cu care se plimbă de peste cinci decenii, are ceva cu totul ieșit din comun. Alteța regală a recunoscut.

Într-un interviu acordat BBC, prințul Charles a spus totul despre mașina sa, pe care a primit-o când a împlinit 21 de ani.

Prințul Charles și-a modificat mașina. Ce combustibil ieșit din comun folosește acum

La 21 de ani, prințul Charles a primit în dar o mașină superbă. E vorba de un Aston Martin, care acum a fost modificat. Într-un interviu pentru BBC, Alteța regală britanică a dezvăluit că acum automobilul funcționează cu… vin și brânză. Mai exact, mașina folosește un combustibil numit E85.

Care este fabricat dintr-un „un surplus” de vin alb englezesc și zer rezultat din procesul de prelucrare a brânzei. Bioetanolul este o sursă de energie care se obține prin fermentarea componentelor de zahăr și amidon din subproduse vegetale. Sau poate fi realizat din combinația de vin și zer, așa cum a declarat prințul Charles.

Militant pentru protecția mediului

Cunoscut ca un militant înverșunat pentru protecția mediului, anul trecut prințul Charles a început o colaborare cu designerii Vin + Omi în vederea obținerii unei colecții de îmbrăcăminte realizată din urzici din grădina sa. De asemenea, prințul a menționat că pe domeniile sale majoritatea mașinilor sunt electrice dar, spune Alteța sa, acestea nu sunt prea ieftine.

Ce dietă a adoptat prințul Charles

Pentru a reduce impactul asupra mediului, acesta și-a schimbat chiar și dieta. Astfel, sunt două zile săptămânal în care prințul nici nu vrea să audă de produsele lactate și alte două în care nu mănâncă carne și pește.

Vrea să planteze alei de copaci în memoria celor morți în pandemia de coronavirus

De asemenea, prințul Charles a venit cu o altă idee. Vrea să fie plantate alei de copaci, în memoria celor care au trecut la cele veșnice din cauza coronavirusului. Pe de altă parte, Alteța sa a spus că își dorește ca la zborul cu avionul să fie utilizați biocombustibilii, care să utilizeze carbonul captat din aer și hidrogenul din surse durabile.

Sursă foto: digi24