Simona Ionescu / Redactor Șef

Provocarea mamelor în pandemie. Multe sunt în depresie

Provocarea mamelor în pandemie. Multe sunt în depresie
Toți suntem afectați de pandemie, dar mamele sunt cel mai greu încercate. Un studiu recent arată niveluri extrem de ridicate de suferință psihologică în rândul mamelor.

Din cauza vremurile pe care le trăim, mamele sunt supuse la numeroase provocări. Au bani mai puțini, trebuie să ajute copiii la lecțiile online, să îi ajute la teme, să gătească, să facă ordine în casă.

Provocarea mamelor în pandemie. Multe sunt în depresie

Este un moment critic din toate punctele de vedere: medical, economic, și cu privire la echilibrul mental.

Mamele trebuie să supravegheze copiii la școala online, să le fie și profesori, să îi ajute și la teme, pe lângă toate celelalte lucruri pe care le făceau deja, se adaugă un stres suplimentar.

Un studiu recent arată niveluri extrem de ridicate de suferință psihologică în rândul mamelor, cu simptome depresive relevante clinic raportate la aproape 44% dintre mamele copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani care au participat la studiu.

De aceea, mamele ar trebui să primească ajutor atunci când au nevoie. Iar ceilalți să îl ofere. Fie că e oferit de prieteni, familie, vecini, grupuri, comunități, ajutorul este mai mult decât important în această perioadă.

Ce trebuie să facă o mamă

A fi mamă este un maraton care începe dimineața devreme și se prelungește până noaptea târziu. Din cauza pandemiei de COVID-19, mamele se confruntă cu provocări pe care propriile noastre mame nu le-au avut: au devenit profesori la domiciliu, multe lucrează de acasă, au activități limitate și opțiunile de îngrijire a copiilor au scăzut remarcabil. Mamele se confruntă, de asemenea, cu o realitate financiară care devine din ce în ce mai tensionată.

În această perioadă de pandemie de COVID-19, economia a cunoscut schimbări profunde care au dus la concedieri și la reduceri de salarii, estimându-se în prezent faptul că aproape 1 din 2 gospodării sunt afectate.

Într-o lume distanțată social, în care femeile sunt în mod substanțial mai puțin capabile să primească ajutor pentru gospodărie sau să aibă contact cu alte femei din afara gospodăriei lor, singurătatea și lipsa unui loc de muncă devin o problemă mult mai profundă. Sursa: csid.ro


El a cerut spălarea pe mâni pentru oprirea infecţiilor. A murit la balamuc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre