Puteți obține o friptură fragedă și gustoasă dintr-o pulpă de miel bine fezandată. Va fi un deliciu pe masa de Paște.

Pulpă de miel, fragedă și suculentă. O rețetă în stil mediteraneean

Pulpa de miel se face cu răbdare. Sunt multe rețete pentru carnea de miel. În stil mediteraneean se folosește rozmarin, cimbru și usturoi, care fac carnea aromată. Ingrediente

  • 2,1 kg de pulpă de miel (ciolan de porc);
  • rozmarin proaspăt sau uscat;
  • cimbru proaspăt sau uscat;
  • 5 căței mari de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 lingurițe de sare sau după gust;
  • piper negru – după gust;
  • 1 linguriță de coriandru uscat;
  • 1 linguriță de boia;
  • 1 linguriță de usturoi granulat;
  • 1 linguriță de ierburi italiene;
  • ¼ linguriță de fulgi de ardei chili sau după gust;
  • 2 cepe mari;
  • 1 morcov.

Pentru sos

  • zeamă de la carne;
  • apă fierbinte;
  • 2 căței de usturoi;
  • ½ linguriță de coajă rasă de portocală;
  • ½ linguriță de ardei chili;
  • coriandru proaspăt;
  • sare, după gust.

Mod de preparare

  • Spălați foarte bine pulpa de miel și o uscați cu prosoape de bucătărie.
  • Îndepărtați pelicula de pe suprafața pulpei, fără să tăiați grăsimea.
  • Tăiați usturoiul lamele groase.
  • Amestecați sare cu coriandru, boia, usturoi, ierburi italiene, piper negru, frunze de cimbru proaspăt de pe 6 fire sau cimbru uscat, fulgi de ardei chili (opțional) și ulei de măsline.
  • Tapetați tava cu staniol sau hârtie de copt, așezați pulpa și o frecați pe o parte cu o jumătate de marinadă, iar pe partea cealaltă cu marinada rămasă.
  • Faceți incizii mici și adânci cu cuțitul și împănați mielul cu lamele de usturoi.
  • Apoi, introduceți în fiecare gaură câte un fir scurt de rozmarin. Dacă vă rămâne usturoi, așezați lamelele sub pulpă, împreună cu 2 fire de rozmarin.
  • Acoperiți tava cu folie de plastic și dați-o la frigider peste noapte.
  • Scoateți pulpa cu aproximativ 1 oră înainte de a o da la cuptor.
  • Tăiați ceapa rondele groase și morcovul bucăți mari.
  • Așezați legumele sub pulpă, formând astfel un pat datorită căruia carnea nu se va arde și va îmbiba aroma de legume.
  • Acoperiți tava cu staniol sau hârtie de copt și coaceți pulpa la cuptorul preîncălzit până la 220°С timp de 2-2,5 ore. Timpul de coacere depinde de mărimea pulpei. După ce introduceți tava în cuptor, turnați în ea aproximativ ½ de pahar de apă fierbinte.
  • Apoi, îndepărtați staniolul, stropiți pulpa cu zeama acumulată în tavă și o coaceți timp de încă aproximativ 20 de minute. Verificați dacă carnea este gata: o înfigeți cu cuțitul și trebuie să curgă zeamă transparentă. Totodată, aveți grijă să nu uscați prea tare pulpa.
  • Acoperiți carnea cu staniol și o lăsați să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute.
  • Între timp, scoateți într-un vas zeama din tavă și o diluați cu apă fierbinte, după gust. Adăugați sare, usturoi dat prin presă, coajă rasă de lămâie, ardei chili și coriandru mărunțit. Opțional, adăugați și 1 lingură de zeamă de lămâie.
  • Tăiați pulpa felii și serviți preparatul cu sos aromat. Sursa și foto: retete-usoare.info

Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă

Cum se gătește corect fiecare tip de carne. Vă feriți de boli

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp