Purtăm sau nu șosete în timpul nopții? Iată ce spun oamenii de știință

Purtăm sau nu șosete în timpul nopții? Iată ce spun oamenii de știință
Aveți obiceiul să dormiți cu șosete în picioare atunci când este frig în casă? Scăpați de această dependență.

Tot mai mulți români obișnuiesc să doarmă cu șosete în picioare. Acest lucru vă poate crea mari probleme.

Purtăm sau nu șosete în timpul nopții? Iată ce spun oamenii de știință

Există multe persoane care dorm cu șosete în picioare, dar sunt puțini cei care știu că acest obicei este grav pentru sănătate. Studiile spun că acest lucru poate duce la consecințe neplăcute, așa că trebuie să lăsați ciorapii deoparte. Ce se poate întâmpla? În primul rând puteți poate avea efecte negative asupra fluxului sanguin. Dacă o perioadă crește circulația sângelui, dacă șosetele vor fi purtate multă vreme, efectul este invers.

Vă puteți trezi cu infecții

Dacă țineți șosete în picioare noaptea trebuie să fiți extrem de atenți să fie doar din bumbac. Dacă folosiți nailon sau alte materiale, să nu vă mirați dacă vă treziți cu infecții cauzate de transpirații. În plus, în compoziția șosetelor intră și diverse vopsele sau rășini iar de aici la apariția dermatitelor de îmbrăcăminte nu mai e decât un pas.

Atenție și la mărimea folosită, pentru că șosetele nepotrivite pot lăsa urme dureroase pe piele. Iar dacă sunt strânse, se poate restricționa și fluxul de sânge și apar umflăturile. Tot purtatul șosetelor noaptea duce la creșterea temperaturii corpului, o caracteristică a insomniilor.

Ce spune medicina chineză

Medicina chineză, în schimb, susține purtatul șosetelor noaptea, întrucât vor fi ținute la distanță blocajele.  „Picioarele reci pot să contribuie la scurgerea energiei din corp și pot să blocheze fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv, este de dorit ca qi-ul și sângele să circule.

Făcând acest lucru și purtând șosete, ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametri optimi”, a declarat dr. Elizabeth Trattner, doctor în medicina chineză și integrativă, pentru Reader’s Digest. Totodată, unii specialiști spun că odată ce veți avea picioarele mai calde, veți adormi mult mai repede.

Sursă foto: protv