Rafinament italian: Penne cu cremă de cartofi și nuci prăjite

Rafinament italian: Penne cu cremă de cartofi și nuci prăjite
Un fel de mâncare super cremos, bogat în arome și cu o notă crocantă care o să vă placă, garantat, la nebunie.

Pentru a prepara această rețetă nu aveți nevoie de  ingrediente sofisticate. Ceea ce e surprinzător,  în rețetă, e cartoful, care e folosit pentru a prepara sosul liant între delicioasele ingrediente.  Urmăriți în cele ce urmează lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de care, garantat, vă veți îndrăgosti. Nici măcar nu trebuie să cântăriți ingredientele. Rețeta se prepară „ochiometric”.

Ingrediente pentru pene cu cremă de cartofi și nuci prăjite ( 2 porții)

Penne pentru două porții

1 cartof

1 cârnat (100gr)

brânză parmezan după gust

alune de pădure prăjite

ulei de măsline extravirgin

sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Mai întâi se fierbe cartoful, se curăță de coajă, se taie în bucăți mici și se pune în blender. Apoi se adaugă uleiul, sarea, piperul și apa de gătit, apoi se amestecă. Important: Adaugați apă doar atât cât să se omogenizeze sosul. Dacă puneți prea multă apă riscați să obțineți un liant prea lichid, fără cremozitatea de care aveți nevoie în această rețetă.

Eliminați pielița de pe cârnat, apoi tocați-l grosier. După aceea, rumeniți bucățile într-o tigaie fără grăsime. După ce s-au prăjit dați-i deoparte. Acum e momentul să tocați grosier alunele prăjite. În prealabil și pe acestea le puteți prăji într-o tigaie, fără grăsime, până când se colorează. Dacă nu aveți alune, puteți folosi și alte nuci, de la cele clasice la caju sau macadamia. De asemenea, dacă nu vreți să le prăjiți în tigaie, le puteți da la cuptor.

Pentru crema de parmezan, pur și simplu acesta se rade fin și se adaugă în amestecul cu cartof și condimente. Dacă simțiți că e prea omogen, mai adăugați puțină apă de gătit. Se scurg pastele fierte al dente, se amestecă cu crema de cartofi și parmezan și se adaugă cârnații.

Se servesc pennele  adăugând nucile pentru o notă crocantă și un praf de piper negru.

Sursa: Instagram