Un cunoscut medic pneumolog din Timișoara a identificat principalele trei surse de infectare cu noul coronavirus și locurile în care este cel mai ușor de luat virusul.

Medicul pneumolog Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, susține că principalelele trei surse de infectare cu noul coronavirus sunt transportul în comun, petrecerile, precum și oamenii care nu poartă măști de protecție sanitară. Potrivit spuselor sale, toate acestea au reieșit în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu pacienții săi.

În ordinea pericolului pe care îl prezintă, medicul Cristian Oancea susține că principala sursă de infectare este transportul în comun din cauza condițiilor în care se călătorește, fără a se păstra distanța socială. În al doilea rând, medicul a indicat petrecerile private, mai ales acelea organizate de adolescenți. Aceștia sunt mai puțin precauți și transmit virusul pe cale familială, părinților bunicilor etc.

A treia problemă este reprezentată de oamenii care nu poartă corect măștile de protecție sanitară, în special cei care lucrează împreună, în birouri sau fabrici.

„Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, arată că cei mai afectați sunt vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat Cristian Oancea, conform Digi24, citat de evz.ro. 

Când vor da rezultate noile restricții

Medicul a atras atenția mai ales asupra petrcerilor cu adolescenți arătând că igonorarea măsurilor de protecție sanitară va duce la un val de noi infectări și, implicit, la suprasolicitarea sistemului medical, prin aglomerarea unităților medicale.

Premierul Ludovic Orban i-a numit pe tineri „răspândaci de viruși”.

Pe de altă parte, medicii infecționiști cred că vom ajunge să se înregisteze și 15.000 de cazuri de infectare pe zi, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, se pare că riscăm să intrăm în Stare de Urgență, din cauza numărului tot mai mare de persoane care se infectează cu COVID-1

Frumosul Iurie Darie s-a remarcat în emisiunile de televiziune pentru copii