Simona Ionescu / Redactor Șef

Râzi cu lacrimi, deși nu e banc. O doctoriță a trimis o scrisoare „anonimă” de amenințare unui procuror, dar stângăcia i-a adus un dosar penal

Râzi cu lacrimi, deși nu e banc. O doctoriță a trimis o scrisoare „anonimă” de amenințare unui procuror, dar stângăcia i-a adus un dosar penal
Cum s-a răzbunat o doctoriță din Sighișoara pe un magistrat, supărată că soțul său este anchetat pentru corupție. Detaliul care a dat-o de gol te face să râzi cu lacrimi.

O doctoriță din Sighișoara, însetată de răzbunare, a fost condamnată pentru ultraj judiciar, după ce a amenințat cu moartea un magistrat. Medicul a pus la punct un plan în care a făcut însă o greșeală banală.

Elisabeta Onigaș, medic de familie din Sighișoara, a fost condamnată la trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar printr-o sentință a Judecătoriei Mureș.

Supărată că soțul ei, și el medic, a fost săltat în cătușe de polițiștii DGA într-un dosar de corupție, femeia a trimis o scrisoare de amenințare magistratului care instrumenta dosarul. Nu a ținut cont însă de un lucru minor: timbrul pe care l-a lipit cu salivă pe plicul expediat. Nu a fost deloc dificil pentru anchetatori să-l identifice pe expoditor, pe baza probelor ADN.

Averea găsită la descinderi

Doctorița a fost deferită justiției pentru că a amenințat cu moartea judecătorul care a autorizat perchezițiile în dosarul de corupție care îl viza pe soțul acesteia, Dinu Onigaș, șeful Secției Pneumologie de la Spitalul Municipal Sighișoara.

Acesta era anchetat într-un dosar de corupție alături de mai mulți colegi, dar și de funcționari publici, acuzați că au primit mită-bani și bijuterii scumpe- pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate.

La descinderile efectuate în casele suspecților, oamenii legii au ridicat documente care îi incriminau, dar și o adevărată avere. Este vorba despre 150.145 euro, 59.495 lei şi 100 dolari, 39 inele, 3 brăţări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broşe, 6 pandantive şi 7 bănuţi din aur, anunță ziare.com.

Supărată că i s-a făcut rău

La data de 3 iunie 202, polițiștii de la DGA Mureș au percheziționat și casa medicului Onigaș, pe care l-au dus la audieri încătușat. Soția, supărată foc și pară din cauza acestei situații, a decis să se răzbune pe judecătorul care semnase mandatul de percheziție.

Astfel, după ce a scris un bilet cu textul „Domnule procuror și doamna judecător, dacă vă atingeți de medicii din Sighișoara sfârșiți ca domnul din Arad!”, făcând referire la celebrul caz al afaceristului arădean care a murit într-un atentat cu bombă în luna mai 2021, a mers la Oficiul Poștal nr.1 și l-a expediat.

Mesajul a ajuns la scurt timp la destinatar, iar judecătorul amenințat cu moartea a considerat că expeditorul poate fi acuzat de ultraj judiciar, motiv pentru care a făcut plângere la poliție.

Autoarea biletului a fost identificată rapid. Anchetatorii spun că doctorița nu a luat în calcul un lucru banal: a lăsat mult prea multe urme pe plic, de la amprente până la ADN- folosise limba pentru a umezi lipiciul de pe spatele timbrului poștal.

La audieri, doctorița Onigaș a recunoscut tot, motivând că a luat hotărârea de a trimite biletul din cauza situației în care se afla soțul său. Ei au fost suprinși de percheziții și, mai mult decât atât, au fost nevoiți să apeleze la medicamente pentru a se liniști.

Nu credea că plicul va ajunge la destinație

După ce a expediat biletul către Tribunalul Mureș, medicul a realizat ce a făcut, însă scrisoarea plecase deja către destinatar.

În instanță, doctorița Onigaș a menționat că nu intenționa să își pună în practică amenințările și nu credea că plicul va ajunge la persoana vătămată.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare cu suspendare, doctoriței i s-a interzis să se apropie de judecătorul amenințat sau să ia legătura cu el prin orice mod, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare pe o perioadă de trei ani. În plus, Onigaș a fost obligată la muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sighișoara.

Sentința a fost dată pe 16 septembrie 2022 de Judecătoria Sighișoara și nu este definitivă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre