Regina Elisabeta a încheiat un pact cu prințul Philip înainte de moartea sa

Regina Elisabeta a încheiat un pact cu prințul Philip înainte de moartea sa
După 73 de ani de căsătorie, a venit rândul suveranului să onoreze promisiunea. A făcut-o chiar în ziua în cere singurul bărbat de care a fost îndrăgostită a fost condus pe ultimul drum. La câteva luni distanță, s-a aflat despre ce înțelegere a fost vorba.

Regina Elisabeta a încheiat un pact cu prințul Philip chiar înainte de moartea sa. Vă amintiți imagini le emoționante din timpul funeraliilor. Dincolo de toate, poate cel mai mare impact l-au avut cele cu Regina, singură, în strană. Izolată. Într-o tăcere absolută. De fapt, punea în practică un pact pe care l-a făcut cu bărbatul vieții ei, înainte de moarte acestuia.

De câteva luni am învățat să cunoaștem îndeaproape cronologia reginei Elisabeta. A împlinit 95 de ani de viață și urmează jubileul de diamant al domniei sale, în 2022.

Printre cele mai semnificative date ale vieții sale lungi, există una pe care anul acesta nu o vom putea uita cu ușurință. 9 aprilie 2021, ziua în care suverana a trebuit să-și ia rămas bun pentru totdeauna de prințul ei fermecător, ducele din Edinburgh Philip. Singurul bărbat de care s-a îndrăgostit nebunește când era doar o copilă și pe care l-a iubit întreaga sa viață.

Regina Elisabeta a încheiat un pact cu prințul Philip

După 73 de ani de căsătorie și la câteva săptămâni după împlinirea a 100 de ani de soțul ei, Majestatea Sa s-a despărțit pentru totdeauna de singurul bărbat pe care l-a iubit vreodată. Și a trebuit să onoreze pactul dureros încheiat cu prinț înainte să moară. Unii ar putea crede că promisiunea are legătură cu soarta Coroanei sau cu relația cu numeroșii copii, nepoți și strănepoți. Nici vorbă.

Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie radicală la două săptămâni de doliu

Când în ziua înmormântării, Elisabeta și-a luat locul în capela Canterbury, la câțiva metri de sicriu (transportat de un Range Rover Defender electric, conform voinței soțului ei), nici o lacrimă nu i-a traversat fața tristă, dar, în general, neutră a reginei. Să fi fost meritul aceluiași motto vechi „Nu vă plângeți niciodată, nu explicați niciodată”? De data aceasta s-ar părea că nu.

Potrivit lui Richard Kay, reporter pentru Daily Mail, Elisabeta a II-a și prințul Philip au încheiat „un acord secret în cazul în care unul ar fi murit înainte de celălalt”, acela de a nu plânge la înmormântare, scrie Elle Italia. O promisiune pe care regina s-a străduit să o onoreze, deși era obișnuită să arate un zâmbet rezervat în orice ocazie publică și care a spus ceva de genul: „Cei care rămân pot plânge, dar nu prea mult, pentru a se putea bucura de viața pe care o are rămâne”. Dacă dragostea ar putea vorbi, ar avea chiar aceste cuvinte, mai scriu reporterii.

Sursa foto: Instagram

Promisiunea l-a ținut șapte luni. Dani Mocanu are nevoie de bani, se apucă de treabă

Recomandarile noastre