Regina, o nouă cumpănă în relația cu Harry și Meghan. Surpriza de la Jubileul de Platină

Regina, o nouă cumpănă în relația cu Harry și Meghan. Surpriza de la Jubileul de Platină
Rămasă văduvă de curând și în fața unui moment special al existenței ei, Elisabeta II stă- pe un butoi de explozibil. Surse de la Palatul Buckingham relatează că există o furie crescândă față de Megxit, publicarea memoriilor prințului Harry amenințând să eclipseze împlinirea a 70 de ani de domnie a reginei.

Regina i-ar putea retrage invitația lui Harry și Meghan la Jubileul de Platină din cauza deciziei prințului Harry de a-și publica memoriile fix în anul Jubileului de Platină al reginei, marcată drept „profund lipsită de respect”. Surse din incinta Palatului Buckingham și a altor gospodării regale au declarat că există o furie din ce în ce mai mare.

Prințul Harry s-a confruntat aseară cu rudele sale regale în timp ce cartea de memorii se spune că amenință să afecteze strălucirea istoricului Jubileu de Platină al reginei. Decizia ducelui de a scoate o astfel de carte ar putea adânci și mai mult rupturile actuale. Dar faptul că o face în anul în care bunica sa împlinește 7 decenii de când a urcat pe tron, a fost etichetată drept „profund lipsită de respect”.

Surse regale au declarat pentru Daily Mail că, în interiorul Palatului Buckingham și al celorlalte gospodării regale, a existat un sentiment de furie și frustrare din ce în ce mai mare – nu doar pentru că a ales să scrie o astfel de carte, ci și pentru momentul „clar deliberat” al publicării sale, în toamnă. Prințul Harry le promite cititorilor o carte „exactă și complet adevărată” scrisă „nu ca prințul în care m-am născut, ci ca omul care am devenit”.

Ce spune Harry despre cartea sa de memorii

Memoriile vor fi publicate de Penguin Random House. „Am purtat multe pălării de-a lungul anilor, atât la propriu, cât și la figurat, iar speranța mea este că, povestind povestea mea – înălțimile și minusurile, greșelile, lecțiile învățate – pot ajuta să arăt că, indiferent de unde venim, avem mai multe în comun decât credem.

Sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a împărtăși ceea ce am învățat de-a lungul vieții mele până acum și sunt încântat de faptul că oamenii pot citi o relatare directă a vieții mele care este exactă și cu adevărat adevărată”, a declarat prințul Harry. Prințul lucrează de un an la carte și urmează să predea în curând un manuscris editurii. El promite că va fi o „relatare directă a vieții mele care este exactă și veridică în totalitate”. Cartea va ajunge în librării în 2022.

Regina i-ar putea retrage invitația lui Harry și Meghan la Jubileul de Platină

Iar acest lucru are loc în contextul în care Familia Regală este concentrată să facă din Jubileul de Platină al Reginei o ocazie plină de bucurie.

Unii insideri prevedeau aseară chiar că invitația reginei pentru ca Harry, Meghan și copiii lor să se alăture familiei regale pe balconul de la Palatul Buckingham pentru a marca piatra de hotar în iunie viitoare ar putea fi anulată.

Unul a spus: „Majestatea Sa s-a chinuit foarte mult să încerce să păstreze relația cu nepotul ei și familia acestuia de deciziile pe care trebuie să le ia profesional, ca să spunem așa. Și invitația pentru ei de a se alătura ei anul viitor a fost una autentică. Deși lucrurile au fost foarte dificile, a existat o mică, dar durabilă speranță, că ar fi trecut suficient timp pentru ca lucrurile să se vindece.

Dar sentimentul intern [acum] este că această carte va fi ultima mână de paie care se aruncă pe foc. S-a dovedit că Harry a lucrat în secret la asta de ceva timp și a precizat că el și scriitorul său fantomă (jurnalistul și romancierul J.R. Moehringer) nu vor lăsa nicio piatră neîntreruptă. (…)  Mulți oameni suspectează că acesta este sfârșitul drumului”.

Momentul cărții este văzut ca încă o lovitură față de regalitate, după ce interviul exploziv al ducilor de Sussex dat lui Oprah, a fost filmat și difuzat în timp ce prințul Philip stătea bolnav la spital la începutul acestui an.

„Lipsă de respect” pe milioane de dolari

O altă sursă a adăugat: „A scoate cartea în anul Jubileului de Platină al reginei este văzută ca fiind profund lipsită de respect. Va fi un an întreg de sărbători … totuși, acum va fi caracterizat printr-un flux de revelații, serializări și, în cele din urmă, publicare. Nu contează ce asigurări încearcă să ofere familiei sale despre ce va fi în carte. Interviul dat lui Oprah a dovedit cât de adânci pot fi aceste cuvinte”.

După ce au plecat din Marea Britanie în California anul trecut, Ducii de Sussex au semnat acorduri comerciale considerate a fi în valoare de milioane, cu giganți precum  Netflix și Spotify.  În plus, Harry a preluat mai multe roluri cu companii private. Anunțarea cărții a venit cu un angajament că „încasările” vor fi donate carității. Dar editorul său, aseară, nu a răspuns la întrebarea dacă avansul încasat de Harry, în valoare de 15 milioane de lire sterline, va fi dat și el.

„Dar toate interviurile, în special cel dat lui Oprah, atacurile personale îmbrăcate în psihologie de cod și acum asta. Totul s-a schimbat. Este destul de clar că lui Harry nu-i mai pasă ce crede familia lui. Se poartă periculos de subțire”, mai spun surse de la Palat. Un purtător de cuvânt al Sussex-ilor a spus că Harry i-a spus familiei sale – inclusiv reginei – despre intenția sa de a-și publica memoriile „foarte recent”.

„Harry nu s-a gândit la consecințele pentru familia sa”

Expertul regal Ingrid Seward, a cărei biografie a ducelui de Edinburgh, Prince Philip Revealed, a fost publicată în Daily Mail, a declarat că Charles va fi profund rănit de alte critici din partea fiului său cel mai mic.

Ea a adăugat: „De asemenea, este foarte necugetat că acest lucru ar trebui să se întâmple în anul Jubileului de Platină al Reginei. Din păcate, se pare că Harry nu s-a gândit la consecințele pentru familia sa”.

Expertul regal Robert Jobson spune că memoriile lui Harry sunt „extrem de dăunătoare”. Și vor cauza „haos” în familia sa, vor aprofunda rifturile cu Charles și William.

Harry face exact ce a făcut străbunicul său, Regele Edward

Așa cum s-a aflat recent, Ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, lucrează în secret la o carte de aproape un an pe care a vândut-o de atunci Penguin Random House.

Acesta va spune povestea din copilăria sa în palate, până la perioada în Afganistan. Apoi scrie despre decizia sa de a părăsi familia regală în 2020. Surse apropiate prințului Charles au spus că tatăl lui Harry a fost „surprins” de această știre. Nimeni neștiind nimic despre asta până acum. Cartea va „duce doar la conflicte” și va „dăuna enorm Casei Windsor și Monarhiei ca instituție”, a mai arătat expertul regal.

„Va deveni un bestseller internațional, dar cu ce preț pentru monarhie? Nu va fi loc unde să se ascundă”, a mai spus acesta. De asemenea, l-a comparat pe Harry cu fratele străbunicului său Edward. Care a abdicat pentru a se putea căsători cu Wallis Simpson, o americancă divorțată.

„Orice spune el va duce la conflict”

„Nu este prima dată când un regat senior „exilat” își scrie memorile. Fostul rege Edward al VIII-lea a scris o autobiografie. Cartea sa, „Povestea unui rege: Memoriile ASR Ducele de Windsor, KG” a fost publicată într-o furtună media din anii ’50. A provocat senzație. Iar acum, publicarea cărții lui Harry va provoca haos în Casa Windsor.

Dacă Harry, care pare inevitabil, intră în detaliu cu privire la problemele de sănătate mintală care o implică soția sa și presupusul rasism în inima familiei regale, va fi extrem de dăunător pentru Casa Windsor și Monarhie ca instituție. Harry este deja extrem de bogat și faimos. Așa că, în afară de a-și deteriora familia – ceea ce o carte de acest gen o va face inevitabil, nu sunt sigur ce încearcă să realizeze.

Orice spune el va duce la conflict. Nu e de mirare că există o ruptură între frații regali și că Harry are probleme cu tatăl său. Cum se pot construi poduri când face asta?”, a mai spus expertul regal Robert Jobson.

Sursa foto: Instagram

Dacă nu v-am spune cine e, nu ați mai recunoaște-o. A și îmbrăcat rochia de mireasă. Fotografii revelatoare

Recomandarile noastre