S-a remarcat în vechime și o face și acum prin noblețe și rafinament. Iată unde au mâncat și au ciocnit un pahar cu vin cei mai mari scriitori ai României!
Restaurantul preferat al lui Goga, Caragiale și Eminescu. Ce mușterii cu renume i-au mai trecut pragul
Caru’ cu Bere. Cel mai renumit localul din Capitală a fost locul în care și-au făcut veacul de-a lungul timpului cele mai interesante personalități ale vremii. Chiar dacă nu sunt date concrete despre acest lucru, potrivit renumitului muzicolog Viorel Cosma în acest loc ar fi cântat Edward Strauss.
Iar în perioada anilor 1940-’45, tot Bucureștiul venea să-l audă pe unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a avut vreodată țara, Ionel Budișteanu, care era șef de orchestră la salonul de vânătoare de la subsol. Unde se auzea cea mai frumoasă muzică de cafe concert.
George Coșbuc și-a invitat aici prietenii de la Viena ca să guste celebrii mititei
Caru’ cu Bere a fost locul preferat al lui Goga, Caragiale, Onisifor Ghibu, Delavrancea sau George Coșbuc, care-și invitau și prietenii de la Viena ca să guste celebrii mititei. Se spune că cel care a făcut localul, celebrul Moș Ghiță ar fi avut în grijă nu mai puțin de 77.000 de litri de vin, pe care-l savurau cu plăcere clienții. Dar și nemaipomenita bere… caldă.
La Cafeneaua Veche și-a făcut veacul și Maria Tănase și Coco Chanel
În ceea ce-l privește pe marele Mihai Eminescu, se spune că acesta prefera Cafeneaua Veche, în acest loc găsindu-și inspirația. Și tot la Cafeneaua Veche își făcea veacul și faimoasa Maria Tănase sau prietena sa, Coco Chanel, ambele cliente fidele. O altă mare personalitate care a fost în acest loc de legendă este și regele Carol al II-lea.
Cât privește preparatele culinare preferate, Caru’ cu Bere era căutat pentru piureul cu trufe. Dar și pentru incredibilii papanași cu brânză de vaci, limbă cu măsline, ciolan de miel și vestitele minciunele.
Sursă foto: restograf, romania literara
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook