Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celui mai ușor de făcut taco. Copiii îl adoră

Rețeta celui mai ușor de făcut taco. Copiii îl adoră
Toate aromele naturale simple lucrează împreună pentru a mulțumi papilele gustative și pentru a alimenta corpul.

Această rețetă se prepară în mai puțin de o oră, iar rezultatul e fantastic. Nu trebuie să aveți o zi specială pentru a pregăti acest taco de pui. E nevoie însă să aveți în vedere pregătirea rețetei și să achiziționați condimente speciale de taco. Nu de alta, dar vreți să aibă exact gustul original. Mai trebuie să cumpărați și un pachet de tortillas. Sau, puteți căuta o rețetă și să le preparați în casă.

Ingrediente pentru cel mai ușor taco de pui

Taco: 1,5 kg de pulpe de pui dezosate și fără piele

1 pachet de condimente pentru taco

Câteva lingurițe de ulei de avocado

1/2 ceașcă de suc de portocale proaspăt stors

Un pachet de torttillas

Salsa: 1 ceapă roșie medie tăiată în cubulețe

1 cană de roșii cherry tăiate cubulețe

1/3 de cană de coriandru proaspăt tocat

Sucul de la 1/2 lime

Sare și piper după gust

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Nutrition Fact (@caloriesmix)

Mod de preparare

Pregătiți puiul și puneți-l în frigider pentru cel puțin 20 min sau cât doriți să se marineze. Se poate face cu câteva ore înainte, cu o zi înainte, depinde de voi. Pentru a ieși mai suculent puteți folosi o marinadă pe bază de iaurt și condimente în care să scufundați carnea. Pregătiți salsa înainte de a găti puiul și puneți-o în frigider. Pentru asta tot ce aveți de făcut e să amestecați ingredientele menționate mai sus. Și să gustați amestecul pentru a-l potrivi de sare, astfel încât să fie pe placul vostru.

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, adăugați puțin ulei de avocado. Odată încins adăugați puiul. Gătiți carnea timp de 7 – 10 min pe fiecare parte sau până când vedeți că începe să se rumenească. Nu e mare filosofie, tot ce aveți de făcut e să prăjiți carnea de pui. Merge super rapid.

Scoateți apoi carnea de pui și lăsați să se odihnească timp de  aproximativ 10 minute înainte să vă apucați  să construiți primul taco de pui. Pentru asta trebuie să tăiați carnea de pui mărunt. Desfacței o tortilla, încălziți-o puțin deasupra flăcării aragazului, puneți în mijloc carne de pui și salsa, apoi turnați puțin unt de caju ( dacă aveți) și pliați.

Sursa : Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre