Rețetă de cheesecake, sărat și ușor picant. Dacă nu vreți aperitiv, adaptați ușor

Rețetă de cheesecake, sărat și ușor picant. Dacă nu vreți aperitiv, adaptați ușor
Pornind de la clasicele rețete de cheesecake, le putem adapta și în varianta sărată și le putem servi ca aperitive la mesele festive, sau pur și simplu ca și gustare în orice zi.

Nu  aveți nevoie de un moment special pentru a pregăti acest aperitiv aparte. Rețeta de cheesecake sărat și ușor picant este exact ce ne trebuie pentru un starter, sau pentru pachetul de dus la serviciu. Puteți prepara tarta într-o tavă specifică, rotundă, sau puteți opta pentru a găti mai multe mini-tarte de mici dimensiuni. Indiferent de alegere, gustul mai ales va fi cel care va impresiona.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant

Pentru o formă de tort de 26 cm: 250 g biscuiți crackers

150 g unt topit

Pentru ulplutură: 800 g cremă de brânză

250 g mascarpone

oregano

sare și piper

100 g arahide

150 g parmezan

salată verde, pentru servit

Mod de preparare

Pentru a realiza baza cheesecake-ului sărat și ușor picant, biscuiții se sfărâmă și se amestecă cu untul topit, până se obține o compoziție omogenă. Cu această compoziție se tapetează în strat uniform, baza formei de tort. Puteți măcina biscuiții în blender sau îi puteți mărunți neuniform, folosind un sucitor. În acest caz, puneți mai întâi biscuiții într-o pungă de nailon mai groasă,. o închideți, apoi treceți sucitorul deasupra.

Nu trebuie să vă stresați dacă amestecul de biscuiți și unt nu e omogen. Odată pus în tavă, când începeți să îl apăsați pentru a acoperi tava, acesta se va comporta exact cum este nevoie.

Pentru stratul de brânză, brânzeturile se amestecă și se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust. Compoziția de brânzeturi se întinde peste stratul de biscuiți, apoi se presară deasupra parmezanul ras și arahidele măcinate grosier. Cheesecake-ul sărat și ușor picant se dă la frigider, pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa și servi. Deliciosul cheesecake sărat și ușor picant se poate servi ca atare, sau cu salată verde, salată de roșii, sau chiar cu un sos delicios de roșii cu ardei.

Sursa: a1.ro