Rețetă de chiftele de sfeclă cu brânză de capră

Rețetă de chiftele de sfeclă cu brânză de capră
O rețetă paleo, fără cereale, prietenoasă cu intestinele și, mai ales, hrănitoare. Sfecla roșie e cunoscută pentru beneficiile sale când vine vorba de detoxifierea organismului.

Aceste chiftele sunt perfecte. Sfecla roșie și ierburile din aceste chifteluțe sănătoase sunt absolut delicioase.

Ingrediente pentru chiftele de sfeclă cu brânză de capră

Chiftele: 250 g (2 căni) de sfeclă roșie decojită, curățată și mărunțită fin

3 ouă mici/2 mari

1/3 ceașcă de pătrunjel tocat fin și împachetat (doar frunzele)

1/3 ceașcă de mentă tocată mărunt, împachetată (doar frunzele)

200 g de brânză de capră sau feta

1 linguriță de chimen de grup

1 lingură de coajă de lămâie

2 linguri de făină de nucă de cocos

Sos opțional:  2/3 cană de iaurt la alegere

1 lingură de suc de lămâie

½ castravete, ras foarte fin

puțin ardei iute afumat

Pentru servire: frunze de salată,

felii de castravete

murături

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JADE / Mostly healthy desserts (@panaceas_pantry)

Mod de preparare

Dacă nu ați făcut-o deja, spălați-vă produsele. Tăiați rădăcina sfeclei și și curățați-o de coajă. Radeți sfecla roșie folosind găurile mai fine de pe răzătoare. Îndepărtați frunzele de la ierburi și tăiați-le mărunt, apoi puneți-le într-o cană de măsurat. Așezați sfecla roșie peste o sită fină și lăsați-o 2 – 3 minute pentru a stoarce tot excesul de suc. Acest lucru va face frigăruile mai crocan

Adăugați sfecla într-un castron mare de amestecare cu toate ingredientele rămase. Amestecați bine până când se pătrund bine devenind un amestec roșu intens și uniform.

Se încălzește o tigaie la foc mediu. Odată încinsă, adăugați 1 lingură de ulei de cocos și încălziți timp de 30 de secunde. Adăugați amestecul de sfeclă roșie în măsuri de ¼ de cană, strivind fiecare chifteluță astfel încât să aibă o grosime de 1 – 2 cm. Prăjiți timp de 5 minute, apoi întoarceți și prăjiți cealaltă parte timp de 5 minute. Repetați până când tot amestecul a fost gătit.

Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru sos într-un castron. Savurați chifteluțele cât sunt încă calde, cu sos și acoperite cu castraveți, murături sau verdețuriSursa: Instagram