Rețetă de crochete perfecte printre aperitivele unei mese festive

Rețetă de crochete perfecte printre aperitivele unei mese festive
Mici bijuterii culinare, aceste Crochete de cașcaval cu cartofi sunt perfecte printre aperitivele unei mese festive. Vă spunem exact cum se prepară.

În această perioadă, cu familia reunită în jurul mesei, crochetele de cașcaval sunt la mare căutare, fiind aperitive perfecte pentru orice masă festivă. La mare căutare sunt și crochetele de pui pe pat de brânzeturi, sau crochetele de dovlecei cu brânză și somon afumat, dar asupra lor vom reveni altă dată.

Ingrediente pentru rețeta de crochete de cașcaval cu cartofi

2 cartofi de mărime medie, 250 g cașcaval Cedar ( acesta are un gust mai aromat, se va simți mai puternic), 2 ouă, sare, piper, boia de ardei dulce, 250 ml ulei, 200 g pesmet

Mod de preparare rețeta de crochete de cașcaval cu cartofi

Spălăm cartofii bine și îi punem la fiert, necurățați de coajă, în apă cât să-i acopere. Nu îl lăsăm să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă puțin. Cartofii fierți și răciți sub jet de apă rece îi curățăm de coajă și îi dăm pe răzătoare. De asemenea, dăm pe răzătoare și cașcavalul. Folosim răzătoarea mare, în ambele cazuri.

Într-un vas încăpător amestecăm aceste ingrediente date pe răzătoare și adăugăm condimentele și ouăle. Omogenizăm bine totul, apoi formăm mingiuțe cât o nuca, pe care le trecem prin pesmet. Insistăm cu această procedură, adică le vom trece de câteva ori prin pesmet să se acopere bine partea exterioară. Între timp, punem uleiul la încins într-un wok.

Când acesta e fierbinte,  scufundăm crochetele de cașcaval cu cartofi și le lăsăm să se prăjească câteva minute până se rumenesc frumos la suprafață. Scoatem crochetele cu ajutorul unei spumiere și le așezăm pe prosoape de hârtie absorbantă.
Le servim că aperitive, cu legume proaspete. Opțional, putem prepara crochetele fără ulei, în tavă, în cuptor. În acest caz ele vor ieși ceva mai uscate, iar timpul de coacere ( până se rumenesc) durează ecva mai mult.

Sursa: Chefi la cuțite

Chef Cătălin Scărlătescu are o veste bombă: este îndrăgostit!