Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar

Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar
Chiar nu ai cum să rămâi indiferent la așa rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Este o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză, foarte aromate și extrem de gustoase.

Biu Marquetti, o cântăreață cubaneză 45 de ani, stabilită de 14 ani în România și-a descoperit în perioada de izolare, cauzată de pandemia de coronavirus, pasiunea pentru gătit, astfel că a participat la „Chefi la cuțite” în sezonul 8 să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză: Torrejas en almibar. Crocante și foarte aromate, frigănelele cubaneze au încântat din plin papilele celor trei chefi.

Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar – Ingrediente

2 baghete de pâine

500 ml lapte

20 gr scorțișoară măcinată

3 ouă

1 praf de sare

300 ml ulei

Pentru sirop:

250 ml apă

1 portocală mică (pentru coajă)

50 gr scorțișoară, batoane

50 gr miere

50 gr coniac sau vin dulce sec

20 gr anason stelat

200 gr zahăr

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă laptele cu pudra de scorțișoară, iar în alt bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare. Bagetele se feliază în rondele de 2-3 cm grosime și se hidratează ușor în laptele amestecat cu scorțișoară. Se scurg, se trec prin ouăle bătute și se rumenesc bine în ulei încins, nu înainte de a adăuga o coajă de portocală în ulei, pentru a-i diminua gustul amărui. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Pentru deliciosul sirop care va înnobila gustul frigănelelor se pune apa într-un vas, la foc. Se adaugă zahărul, coniacul, batonul de scorțișoară, anasonul stelat și coajă de portocală răzuită. Se fierbe siropul până capătă consistență și aromele ingredientelor sunt degajate deplin. După stingerea focului, se lasă să se tempereze puțin și se adaugă mierea, pentru un plus de gust și consistență.

Frigănelele se servesc glazurate cu acest delicios și aromat sirop. Dacă gustul acestui desert cubanez: Torrejas en almibar i-a cucerit pe cei trei chefi, trebuie să-l încercăm și noi și să-i delectăm pe cei dragi cu el!

Sursa: Chefi la cuțite

Prăjitura cu dude, un desert delicios. Se face repede

Recomandarile noastre