Rețetă de Granola preparată în casă. Mic dejun delicios

Granola este un amestec din mai multe tipuri de cereale cu mai multe tipuri de fructe deshidratate, nuci și semințe, ceva condimente și îndulcitori naturali.
Benefiiciile consumului de granola sunt multiple: în primul rând conferă organismului energia necesară activităților zilnice; prin conținutul ridicat de fibre se îmbunătățește digestia, conferă sățietate și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge; prin conținutul de semințe și nuci oferă organismului grăsimi sănătoase; ajuta la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului și a obezității, etc.
Granola se poate servi la mic dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal, dar se poate include și în anumite deserturi cum ar fi fursecurile, cheesecake-urile, sau diverse blaturi de prăjituri.
Amestec de fulgi de cereale, miez de nucă, amestec de fructe deshidratate, semințe de susan alb și negru, miere
Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale. Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale. Amestecăm toate aceste ingrediente, plus semințele și miere și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.
O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete, pentru un plus de gust și prospețime. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook