Rețetă de gulaș de porc cu găluște

Rețetă de gulaș de porc cu găluște
O rețetă apreciată cu trei cuțite în ediția 22 a sezonului 9 „Chefi la cuțite”, a fost rețeta de gulaș de porc cu găluște, preparată de Georgiana Neda Ebru.

Georgiana Neda Ebru, o concurentă în vârstă de 26 de ani din Zalău, a venit în ediția 22 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă de gulaș de porc cu găluște.

Rețetă de gulaș de porc cu găluște – Ingrediente

1,5 kg cartofi

2 bucăți mari de ceapă

2 bucăți de morcovi

1 bucată de păstârnac

1 linguriță de chimen

1 bucată de ardei kapia

1 legătură de pătrunjel verde

700 gr cotlet de porc

500 gr făină

5 ouă

1 lingură pastă de gulaș dulce

1 lingură pastă de gulaș picant

200 gr pastă de tomate, dulce

100 ml ulei de floarea soarelui

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele pentru prepararea gulașului cu găluște. Se curăță legumele și se toacă cuburi, respectiv, se dau pe răzătoare. Tot în cuburi se toacă și carnea de porc. Se pune ulei într-o oala la încins și se rumenește carnea de porc până se schimbă la culoare. Se condimentează cu sare și chimen și se amestecă bine pentru o rumenire uniformă.

Apoi, se transferă carnea în alt vas, iar în grăsimea din oală se adaugă ceapa tăiată cubulețe mici, ardeiul cubulețe mici, morcovi răzuiți, păstârnacul răzuit și se călesc ușor, presărate cu puțină sare.

Când legumele sunt pătrunse, se adaugă carnea și pasta de tomate. se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă cartofii, puțin piper și se completează cu apă până sunt bine acoperite ingredientele. Se lasă la fiert până când scade bine preparatul, iar legumele și carnea sunt pătrunse.

Între timp, se formează compoziția pentru găluște amestecând ouăle cu puțină sare și piper, apoi adăugând treptat făină, până rezultă o compoziție omogenă. Se ia cu lingura din compoziție și se scufundă în sosul din oală. Când găluștele se ridică la suprafață, iar legumele și carnea sunt fierte, se adaugă pasta de gulaș dulce și pasta de gulaș iute, dar și chimen după gust. Se mai lasă gulașul de porc cu găluște să mai fiarbă 10 minute, apoi se stinge focul și se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

Sursa: Chefi la cuțite

Loredana Groza, tună și fulgeră. Cine a făcut-o pe vedetă să-și piardă controlul

Recomandarile noastre