Rețetă de mâncare de cartofi cu năut, așa cum se prepară în Capul Verde

Rețetă de mâncare de cartofi cu năut, așa cum se prepară în Capul Verde
E minunat să poți descoperi bucătăria altor popoare, iar când rețetele sunt delicioiase și ușor de preparat, e perfect.

Garnitură ideală pentru orez, așa cum se servește în mod tradițional, sau alături de o salată, așa se prezintă această rețetă de mâncare de cartofi cu năut din Capul Verde. Gândiți-vă numai că republica Capul Verde, este situată în arhipelagul omonim din regiunea Macaronesia din Oceanul Atlantic, în largul coastelor Africii de Vest, la sud de arhipelagul portughez Madeira. Sună deja destul de exotic pentru a avea garanția unei porții de mâncare savuroase. Rețeta de de mâncare de cartofi cu năut din Capul Verde, conform cantităților de ingrediente menționate, este suficientă pentru a hrăni patru persoane.

Mai amintim că cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile, de aceea este esențial să îi includem constant în meniul nostru.

Ingrediente pentru mâncare de cartofi cu năut din Capul Verde

– 600 de grame de năut

– 4 cartofi

– 2 cepe

– 3 căței de usturoi

– 2 conserve de ton

– Sare și piper

– 4 ouă fierte tari

– Măsline

– 1 linguriță de verdeață la alegere (opțional)

– 1 frunză de dafin

– Ulei de măsline

– Pătrunjel proaspăt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M loves to cook (@m.lovestocook)

Mod de preparare

Se curăță și se taie cartofii în bucăți sau felii. Căliți-i apoi timp de aproximativ 10 minute. Între timp, fierbeți ouăle tari.  Separat, într-o altă tigaie, ăiați ceapa și usturoiul și sotați-le timp de 5 minute în ulei de măsline cu frunza de dafin alături. Adăugați năutul și apoi tonul, după câteva minute. În final, asezonați cu condimente și cu pătrunjelul tocat. Când totul e gata, adăugați și cartofii în tigaie, pentru a se întrepătrunde gusturile. Garnisiți cu felii de ou și măsline. Serviți rețeta de mâncare de cartofi cu năut din Capul Verde cu orez și o salată.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre