Rețetă de pâine cu puțină drojdie de la Chef Sorin Bontea

Rețetă de pâine cu puțină drojdie de la Chef Sorin Bontea
În timpul autoizolării la domiciliu, din lipsa altor activități, oamenii s-au apucat de gătit. Rețeta lui Chef Sorin Bontea a sosit la fix pe internet și i-a făcut pe români să cumpere toată drojdia din magazine. Pe rețelele de social media a fost o adevărată competiție în fotografii cu pâinea cu puțină drojdie.

Conform rețetei lui Chef Sorin Bontea lista de ingrediente nu este deloc complicată: 1 kilogram de făină, 20 de grame de sare, 1 gram de drojdie uscată și 780 ml de apă caldă.

Mod de preparare a pâinii

Se amestecă toate ingredientele timp de câteva minute, ca să nu se formeze cocoloașe. Coca rămâne astfel moale. Se pune apoi într-un vas pe fundul căruia se pune puțin ulei de măsline. Se lasă la dospit timp de 30 de minute, la temperatura camerei.

Se împăturește, apoi se lăsa iar la crescut timp de 30 de minute. Se repetă acest proces de patru ori, o data la 20-30 minute, apoi se lasă la dospit peste noapte.

Reteta de paine cu puțină drojdie. Se pune făină pe blatul de lucru, unde se răstoarnă coca. Apoi se împachetează ca pe branzoaice și se pune într-un bol ce se tapetează cu făină. Se lasă la dospit timp de 50 de minute. Între timp, se încinge cuptorul la 250 de grade.

Chef Sorin Bontea recomandă coacerea pâinii într-o cratiță de fontă cu capac, timp de 30 de minute. Se scoate după aceea capacul și se mai lasă în cuptor 15-20 de minute, conform clickpentrufemei.ro.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp