Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de paste cu sos cremos – cu siguranță va fi una dintre cele mai bune mâncăruri pe care le-ai gustat vreodată

Rețetă de paste cu sos cremos – cu siguranță va fi una dintre cele mai bune mâncăruri pe care le-ai gustat vreodată
Dacă nu mai știți ce să gătiți și aveți poftă să fiți creativi, avem o propunere. Ce ați spune să încercați acest sos cremos și foarte aromat de roșii uscate la soare vegan, pentru paste?

Pastele sunt un preparat mereu la îndemână pentru modul rapid și practic în care se gătesc. Nu e mare filosofie să gătești paste, o știe și un copil, însă un sos apetisant schimbă radical lucrurile. Iar pentru că perioadele de post vor urma, și pentru că veganii sunt tot mai mulți, prezentăm o rețetă care le dedicată tuturor celor care nu vor să consume carne sau lactate.

Rețetă de paste cu sos cremos cu ingrediente surpriză

Un pachet de paste

Sos: 2 linguri de ulei de măsline

Un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute

1/2 ceapă tăiată în cubulețe

2 căței mari de usturoi împărțiți

1/2 cană de caju înmuiat peste noapte

1/2 cană de roșii uscate la soare în ulei tăiate mărunt

1 roșie roșie medie tăiată grosier

1 linguriță mare de muștar Dijon

3 linguri de drojdie nutritivă

1/2 cană de fasole albă conservată

Sucul de la 1/2 lămâie

1/4 cană de frunze proaspete de busuioc

2 căni de apă fierbinte de la paste (împărțită – nu veți avea nevoie de toată apa)

Sare de mare, piper proaspăt măcinat, după gust

Pentru paste: 2 linguri de ulei de măsline

1 ceașcă de ciuperci

Usturoi rămas

Restul de conservă de fasole

Mod de preparare

Încălziți uleiul și fulgii de chili. Se sotează ceapa și usturoiul, se transferă într-un blender. Adăugați ingredientele pentru sos, cu excepția apei. Porniți blenderul la viteză mare și adăugați încet apă fierbinte până când obțineți o consistență cremoasă și curgătoare. Păstrați restul de apă.

Încălziți uleiul în aceeași tigaie, adăugați ciupercile și usturoiul. Sotați câteva minute, adăugați restul de fasole și pastele fierte conform ambalajului, în prealabil. Amestecați. Adăugați apoi sosul și mai amestecați ușor, adăugând mai multă apă pentru paste dacă este prea gros. Serviți imediat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre