Rețetă de pui crocant, suculent cu sos picant de coriandru

Rețetă de pui crocant, suculent cu sos picant de coriandru
Această rețetă nu este complicată deloc. Urmăriți mai jos ce aveți de făcut și rețineți că ingredientele se mai pot ajusta pe parcurs.

Începeți cu 1,5 kg de pulpe de pui cu os și piele. Nu se aleg fără os și fără piele, ca de obicei, pentru că osul și pielea adaugă foarte multă aromă și fac preparatul mai „umed”. Dacă preferați un pui mai slab, puteți folosi fără piele. Puneți puiul într-un castron, adăugați sucul de la 1,5 lămâi verzi, 3 – 4 căței de usturoi proaspăt tocați fin.

Apoi adăugați două linguri de ulei de măsline, 2 – 3 vârfuri de sare de mare, piper proaspăt măcinat (piperul alb este cel mai bun, dar e opțional), 1,5 linguri de paprika, 1/2 lingură de chimen, apoi masați foarte bine și insistent carnea, pentru a vă asigura că puiul este acoperit uniform.

Acoperiți puiul, apoi lăsați-l să se înmoaie în sucuri timp de aproximativ 2 – 3 ore, dacă este posibil, dar nu este necesar. Dacă este ținut la frigider, ideal e să îl scoateți cu aproximativ 20 de minute înainte de a găti, pentru ca puiul să ajungă la temperatura camerei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition Guide (@nutritionstutorial)

Cum se gătesc pulpele de pui

Prăjiți în cuptor ( cu ventilație), la 220 de grade C,  timp de 30 minute. Timpul variază în funcție de varianta de coacere, așa că țineți pulpele sub observație. După ce pulpele de pui au fost gătite, se acoperă cu sosul picant de coriandru. â

Într-un procesor de alimente, amestecați o mână mare de coriandru proaspăt, 2 – 3 căței de usturoi, 1 jalapeño (cu semințele îndepărtate până la capăt sau ușor pentru a controla nivelul de condimentare), sucul de la 1,5 lime, 2 linguri mari de smântână, 1 – 2 linguri de ulei de măsline, câteva vârfuri de cuțit de sare de mare, 1 lingură de condimente chile lime. Procesați bine, apoi ajustați după gust. Sarea este esențială în această rețetă.

Puteți pregăti mai mult din acest pui și sos și păstrați în frigider pentru a vă bucura pe parcursul săptămânii, păstrați sosul separat.

Sursa: Instagram