Rețetă de supă cu găluște „ca la mama”. Secretul gustului magic!

Rețetă de supă cu găluște „ca la mama”. Secretul gustului magic!
Cine nu-și amintește mesele de prânz, de duminica, atunci când mama punea pe masă o delicioasă supă cu găluște. Dacă ați crezut că nu veți putea să preparați niciodată acest meniu, avem o veste bună, și o rețetă care, garantat va avea ca rezultat o supă cu găluște mai bună decât la mama acasă.

Supele ar trebui să nu lipsească din meniul nostru, consistență a lor lichidă ajutând în primul rând tranzitul intestinal, dar și absorbția elementelor nutritive din mâncare. Se știe că supa de pui este nu doar un fel de mâncare delicios ci și un medicament de folos în sezonul rece atunci când răcim mai des. De aceea este foarte important să învățați să preparați această delicioasă supă cu găluște care este mai bună decât la mama acasă. Trebuie doar să încercați.

Ingrediente pentru supă cu găluște (4 porții)

Pentru supă: 800 g carne de pui

1 ceapă

2 morcovi

1 țelină mică ( cu rădăcină)

1 ardei gras

3 cartofi mici

1 pătrunjel cu rădăcină

Pentru găluşte: 50 ml ulei

120 g griș

2 ouă

1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu

Sare, după gust

Pătrunjel tocat pentru servire

Mod de preparare

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie. Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe. Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat. Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa. Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă. Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase. Când sunt gata, se potriveşte supa de pui cu găluște de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.

Sursa: Kaufland.ro