Supă cremoasă de conopidă prăjită și usturoi

Supă cremoasă de conopidă prăjită și usturoi
Dacă nu mănânci frunzele de conopidă, greșești. Dar o supă cremoasă din conopidă e ceva ce ar trebui să ai pe masă măcar o dată pe săptămână.

Această supă cremoasă de conopidă prăjită folosește fiecare parte a conopidei. Este extra reconfortantă și gustoasă. Conopida prăjită îi conferă o aromă delicioasă aproape caramelizată. În plus, se prepară foarte ușor și o recomandăm pentru fi inclusă în meniul familiei tale în această toamnă.

Supă de conopidă prăjită și usturoi (ingrediente pentru 2 persoane)

1 conopidă (aproximativ 500 g)

3-4 căței de usturoi

5 linguri de drojdie nutritivă

2 lingurițe de oțet de cidru de mere

500 ml de bulion vegetal

250 ml de lapte vegetal neîndulcit

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul sau friteuza cu aer la 200°C. Spălați conopida și îndepărtați frunzele. Tăiați sau rupeți părțile verzi cu frunze de pe tulpinile centrale mai groase și puneți-le deoparte. Tăiați grosier conopida și tulpinile. Se întinde pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament, ca să nu se lipească, sau se pune în prăjitorul cu aer comprimat împreună cu cățeii de usturoi întregi și se gătește timp de aproximativ 15 minute.

Între timp, tăiați grosier părțile verzi ale frunzelor de conopidă și stropiți-le cu puțin ulei. Se presară cu sare și se adaugă în tavă sau în friteuza cu aer alături cu conopida și usturoiul. Se prăjește totul pentru încă 5 minute, până când conopida este moale, cu marginile aurii.

Se lasă să se răcească ușor până când cățeii de usturoi sunt suficient de reci pentru a fi atinși. Îndepărtați pielea de pe căței (sau stoarceți-i, cel mai simplu) și adăugați-i într-un blender împreună cu conopida, cu bulionul de legume fierbinte și cu drojdia nutritivă. Porniți apoi aparatul și amestecați până la omogenizare. Adăugați oțetul de cidru de mere după gust și asezonați bine cu sare și piper. Adăugați laptele vegetal și amestecați din nou.

Supa cremoasă de conopidă prăjită și usturoi se servește, deasupra cu lapte vegetal, smântână  sau iaurt vegetal, un praf de piper negru și frunzele crocante prăjite ale conpidei.

Sursa: Instagram