Rețetă de supă japoneză Ramen

Rețetă de supă japoneză Ramen
Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne învață cum se prepară celebra rețetă de supă japoneză Ramen.

Rețeta de supă japoneză Ramen este foarte bogată și hrănitoare. E preparată din cantități mici de multiple ingrediente și a devenit unul din felurile de mâncare tradiționale în Japonia, după ce-l de-al doilea război mondial. Chef Nicolai Tand ne oferă sfaturi și trucuri pentru a obține un preparat gustos și foarte hrănitor.

Ingrediente pentru rețeta de supă japoneză Ramen

oase de porc, aripioare de pui, foi de alge, ciuperci shitache, germeni de mazăre, usturoi, ghimbir, dashi (pudră de pește), susan, carne de porc, ouă, ceapă, ceapă verde, tăiței de casă, sos de soia

Mod de preparare

Mai întâi se porționează oasele de porc și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, se înlătură prima apă, apoi se pun din nou la fiert cu multă apă, la foc încet pentru aproximativ 2 ore. Aripioarele de pui se fierb și ele pentru a obține o supă gustoasă.

Carnea de porc se prepară la cuptor, condimentată după propriile gusturi. În vasul cu oase, când acestea și-au lăsat savoarea, se adaugă pe rând toate celelalte ingrediente: foile de alge, usturoi, ghimbir, tăiței de casă, dashi, ceapa albă și cea verde, sos de soia, ciupercile și supa de pui.

Ouăle se fierb moi, adică pentru 4 minute. Se adaugă în supă, în timpul servirii, curățate și tăiate în jumătăți. Ideea e ca gălbenușul să fie moale.

Tot în timpul servirii se mai adaugă și verdeață și semințe. Se adaugă și diverse sosuri preparate separat din usturoi cu ghimbir, cu grăsime de la carnea preparată la cuptor, chilli și ce mai dorește fiecare.  Rețetele sunt versatile, se pot reinterpreta după pofta și imaginația fiecăruia. Dar și în funcție de ingredientele pe care le găsim. Supa japoneză Ramen este atât de consistentă încât nu mai simți nevoia de altceva la masă.

Sursa: Chefi la cuțite

Curry de porc cu arahide și lapte de cocos. Rețetă