Rețeta de Tiramisu cu cafea preparată de un chef internațional celebru

Rețeta de Tiramisu cu cafea preparată de un chef internațional celebru
Nu de multe ori bucătarii de top își dezvăluie rețetele secrete de succes. Bucătarul de top Joris Bijdendijk, din Amsterdam, a dezvoltat o rețetă de tiramisu în care cafeaua joacă un rol principal. Și da, are un gust la fel de bun precum sună.

Când vă gândiți să gătiți cu cafea, probabil că vă gândiți la tiramisu. Italienii știu cum să facă o cafea bună, la fel ca bucătarul Joris Bijdendijk. Acesta a dat o întorsătură rețetei clasice de tiramisu, scrie Harpers Bazaar. El a înlocuit lichiorul de migdale cu un „lichior” de cafea fără alcool.

Pentru această rețetă, Joris a folosit RISTRETTO de L’OR Espresso, care oferă o senzație de gust suplimentară. Prăjirea intensă a cafelei scoate la iveală arome puternice de condimente, urmate de arome dulci și fructate. Gustul final special este de lungă durată și are un gust mai puternic – mai ales atunci când este folosit în acest tiramisu delicios. Această cafea e disponibilă și în România, existând capsule compatibile cu aparatele de preparat cafea de la Nespresso.

Rețeta de Tiramisu cu cafea (4 porții)

Ingrediente cremă: 200 mililitri de lapte integral

50 de grame de zahăr

15 grame de pudră de cremă

un vârf de cuțit de sare

½ păstaie de vanilie

1 gălbenuș de ou

Ingrediente pentru tiramisu: 100 grame de cremă de frișcă

100 de grame de mascarpone

100 de grame de frișcă bătută

20 de pișcături

Pudră de cacao

200 mililitri L’OR Espresso RISTRETTO

40 de grame de zahăr

Mod de preparare

Pentru crema de patiserie, se amestecă într-o cratiță aflată pe foc, laptele cu 40 de grame de zahăr și vanilia, inclusiv păstaia goală răzuită. Nu lăsați laptele să dea în clocot.

Pe de altă parte, într-un castron, se amestecă praful de cremă cu sarea și restul de zahăr. Adăugați gălbenușul de ou și amestecați până obțineți un terci fără cocoloașe. Se toarnă o lingură de lapte fierbinte în cremă, amestecând în același timp. Se amestecă bine, în acest fel amestecul se încălzește puțin. Adăugați terciul în laptele fierbinte amestecând și aduceți ușor la fierbere. Continuați să amestecați. Se îndepărtează păstaia de vanilie.

Crema de patiserie trebuie să fiarbă ușor timp de două minute și apoi se va îngroșa. Se toarnă crema într-un vas. Se amestecă crema, după ec s-a răcit, cu mascarpone, până când nu mai sunt cocoloașe. Se bate frișca până devine pufoasă și se amestecă ușor cu mascarpone.

Se dizolvă zahărul în L’OR Espresso RISTRETTO și se înmoaie în el pișcoturile. Dacă vă plac biscuiții un pic mai fermi, scufundați-i o secundă. Dacă vă plac fursecurile mai moi, înmuiați-le mai mult timp.

Se construiește tiramisu acoperind fundul unui pahar sau al unui vas cu bomboane de zahăr. Apoi se pune un strat de amestec de mascarpone deasupra. Se repetă acest lucru până când se obțin două straturi de biscuiți și două straturi de mascarpone. Chiar înainte de a servi, se acoperă cu un strat subțire de pudră de cacao pe care o picurați peste ea cu ajutorul unei site.

Sursa foto: Harpers Bazaar Olanda