Rețeta extraordinară de bulion de roșii fără conservanți cu care nu veți da greș niciodată

Rețeta extraordinară de bulion de roșii fără conservanți cu care nu veți da greș niciodată
Odată ce luna septembrie s-a instalat, gospodinele se întrec în a face conserve. Rețeta tradițională de bulion de roșii este tot ce vă trebuie pentru a avea o iarnă liniștită.

Un preparat tradițional, sănătos și extrem de gustos este bulionul de roșii făcut ca pe vremea bunicii. Iată ce aveți nevoie.

Rețeta extraordinară de bulion de roșii fără conservanți cu care nu veți da greș niciodată

De ce să cumpărați bulion din comerț, când aveți la îndemână o rețetă fantastică, fără conservați? Este un preparat tradițional, extrem de simplu de făcut, care oricând vă va scoate din orice încurcătură. Ingredientele care vă sunt necesare sunt: 6 kg de roșii bine coapte, 3 lingurițe cu sare grunjoasă, 2 tije de frunze de țelină, o bucată de hrean.

Mod de preparare

Pentru început, spălați roșiile bine, dați la o parte partea albă și tăiați în sferturi. Dați prin mașina de tocat, folosind dispozitivul pentru bulion, pentru a nu păstra cojile și semințele. Sucul pe care-l veți obține se va pune într-un vas mare, apoi la fiert, pentru o oră. Lăsați în această perioadă focul mediu.

Curățați bine țelina și hreanul și tăiați mărunt, apoi amestecați cu bulionul de roșii și sarea. Bulionul va fi fiert până când va fi nici prea gros, dar nici prea subțire. La final, scoateți bucata de hrean și frunzele de țelină, iar bulionul îl veți pune la răcit.

Se fierbe la bain marie

Bulionul se va depozita în sticle cu capac, care se vor pune într-un vas mare pe fundul căruia se așează un prosop. Adăugați apă până la gâtul sticlelor și lăsați să fiarbă la bain marie pentru o jumătate de oră. Scoateți apoi sticlele și lăsați din nou la răcit. Depozitați apoi în cămară și lăsați la loc uscat pentru iarnă. Veți descoperi un produs extraordinar de gustos și sănătos, care vă va fi de folos pentru a pregăti cele mai extraordinare preparate culinare.

Sursă foto: youtube