Desertul Kaiserschmarrn sau Kaiserschmarren a fost denumit așa după împăratul austriac Franz Joseph I, care adora acest tip de clătite pufoase și mărunțite și îl servea ca desert sau ca prânz ușor.

Ingrediente pentru Rețeta Kaiserschmarrn

Pentru aluat de clătite pufoase: 200 ml lapte, 4 ouă, 200 gr făină, 1 lingură zahăr, 1 praf de sare, unt

Pentru sos de mere: mere, suc și coajă de lămâie, zahăr, după gust, puțin calvados pentru aromă

Mod de preparare pentru Rețeta Kaiserschmarrn

Aluatul de clătite pufoase este puțin diferit ca mod de preparare față de aluatul de clătite clasice. Mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Se adaugă laptele, se omogenizează, apoi se adaugă făina și se lasă compoziția să se odihnească câteva minute.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează încet în compoziție, folosind o spatulă, pentru a obține o compoziție aerată.

Odată aluatul pregătit se trece la prepararea propriu-zisă a clătitelor. Se topește untul într-o tigaie antiaderentă, apoi se pune o parte generoasă din compoziție și se lasă să se prepare la foc încet. Când clătita este rumenită pe prima parte, se taie în mai multe bucăți care se întorc pe partea cealaltă și se lasă la rumenit. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr.

Preparare sos de mere

Merele se răzuiesc, fără a le îndepărta coaja și se caramelizează cu zahăr după gust, cu coajă de lămâie și suc de lămâie (n.r. folosiți lămâi bio), până își schimbă culoarea. Se pune puțin din băutura calvados, atât cât să influențeze ușor gustul și să dea culoare merelor.

Ulterior, merele caramelizate se pasează pentru a le transforma într-un sos delicios. Clătitele pufoase Kaiserschmarrn se servesc cu sos de mere deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite

Ilie Năstase spune că Brigitte Pastramă minte. Denise Rifai l-a tras de limbă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri