Rețetă. Licoarea faraonilor care te ține mereu în putere

Rețetă. Licoarea faraonilor care te ține mereu în putere
O licoare energizantă, cunoscută din vremea faraonilor, e cel mai simplu leac pentru a fi mereu în putere. În plus, totul e natural, iar ingredientele sunt la îndemână. Se spune despre licoare că tratează aproape orice.

Se spune că în vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care și-a luat apoi numele de Akhnaton, ar fi fost elaborată o rețetă miraculoasă. Oamenii de rând îi spuneau ”humus” – pământ. De fapt, aceasta fusese inventată mai de mult, în timpul faraonului Amenhotep al II-lea, rolul ei fiind să îi mențină mereu în putere pe sclavii ce construiau mărețele piramide.

Despre licoare, care a fost preparată de preoții egipteni, se spune că aceasta curată bine vasele de sînge și asigură, astfel, o viață îndelungată și în putere. Ea conținea două ingredient principale: lămâi și usturoi.

Vitamina A sporește densitatea și elasticitatea pielii, protejează limfa și împiedică transpirația în exces. Usturoiul, care este bogat în vitamina A, mai conține siliciu, iar acesta are un rol important în reînnoirea măduvei și fabricarea de globule roșii tinere. Tot în usturoi se găsește un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul. Acesta favorizează formarea țesutului muscular.

Un leac pentru aproape orice. Ce spun naturiștii

Homeopații spun că acest produs previne orice răceală, organismul are la dispoziție un excelent tonic, acest preparat fiind considerat un remediu universal, deoarece este capabil să vindece aproape toate afecțiunile tractului gastro-intestinal și disfuncțiile hepato-biliare (mai puțin calculoza biliară și afecțiunile de vezică biliară).

Preparatul curată rinichii, dezinfectează căile urinare, grăbește resorbția cicatricelor postoperatorii. Dacă se fricționează cu acest decoct rădăcina părului și se pun chiar comprese, dispare mătreața.  E ideal și în caz de halenă,  caz în care se recomandă clătirea gurii cu soluție și înghițirea a 1-2 guri. Preparatul curată intestinul subțire, înlătura avitaminozele și constipatiile.

Rețeta. Licoarea egipteană

Ingrediente: patru lămâi mai mari, bio, bine coapte, cu coajă subțire și trei căpățâni de usturoi.

Preparare: Lămâile se spală și se șterg, apoi se stoarce zeama lor într-un vas de sticlă, foarte curat. Coaja și pulpa rămase se dau prin mașină de tocat și se pun într-un alt vas de sticlă. Căpățânile de usturoi se curăță, iar cățeii se zdrobesc ca pentru mujdei. Zeamă lămâilor, cojile și pulpa mărunțite, alături de usturoiul pisat se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine, apoi se toarnă peste ele 2 l de apă fiartă și răcită.

Oala se leagă cu o bucată de tifon pus dublu și se ține în frigider, pentru 72 de ore. După cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în sticle care se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.

Administrare: Se recomandă administrarea timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi câte 50 ml, cu 30 minute înainte de masă. Apoi se face pauză timp de zece zile, după care procedura se repetă. Cura durează cinci luni, după care se recomandă a se face pauză timp de două luni.

Sursa foto: Pixabay / Pexels