Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru cea mai buna tartă de piersici din lume

Rețetă pentru cea mai buna tartă de piersici din lume
Este sezonul piersicilor, iar acest fructe minunate trebuie incluse în meniul nostru, pentru a putea profita nu numai de aroma lor, ci și de beneficiile pe care le aduc sănătății.

Înainte de a vă arăta rețeta pentru cea mai buna tartă de piersici din lume, aflați mai multe lucruri despre aceste delicioase fructe. Piersicile sunt bogate în potasiu, minerale, sunt sărace în grăsimi saturate și colesterol, iar consumul regulat stimulează imunitatea și îmbunătățesc vederea. Fructele sunt surse bogate de antioxidanți, conținând acid clorogenic, un antioxidant cu beneficii puternice pentru sănătate.

În compoziția piersicilor se regăsesc luteină, beta-criptoxantina și zeaxantină, care contribuie la activitatea antioxidantă a fructelor. Piersicile nu conțin grăsimi, au foarte puține calorii și conțin compuși bioactivi, care previn apariția obezității și a bolilor asociate cu aceasta, scrie Libertatea.ro. Zahărul din compoziția fructului este natural și nu are efecte adverse asupra organismului.

Mai mult, piersicile au în compoziție o cantitate mare de betacaroten, un antioxidant esențial pentru sănătatea ochilor, astfel încât consumul regulat al fructelor previn apariția cataractei și a degenerescenței maculare, boală care poate duce la orbire, odată cu înaintarea în vârstă. Magneziul din compoziția piersicilor previne apariția stărilor de anxietate, dar și a stresului. Fructele sunt bogate și în vitamina B, nutrient care are efecte asemănătoare serotoninei, hormonul fericirii.  Nu în ultimul rând, piersicile sunt bogate în fibre, care ajută tranzitul intestinal.

Ingrediente pentru tartă de piersici

300 g de făină 00

170 g de unt

100 g zahăr

2 gălbenușuri de ou

un praf de praf de copt

5 piersici

compot de fructe după gust

Mod de preparare

Se amestecă untul, zahărul și praful de copt cu făina cernută. Se frământă și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Crostata este astfel gata. Între timp, ocupați-vă de restul ingredientelor.  Curățați piersicile, tăiați-le în jumătate și îndepărtați coaja.

Întindeți jumătate din aluat, adăugați compotul de prune și cupolele de piersici. Întindeți deasupra lor cealaltă jumătate de aluat, închideți tortul și faceți cruciulițe mici. Se coace la 170 de grade circa 45/50 minute și se servește decorată cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre