Rețetă pentru o cină deosebită: Pulpă de porc cu glazură teryaki

Rețetă pentru o cină deosebită: Pulpă de porc cu glazură teryaki
Această rețetă poate reprezenta cu succes un fel principal la o masă, inclusiv atunci când aveți oaspeți. Ingredientele sunt de calitate iar combinația lor e puțin neobișnuită pentru gastronomia românească.

Acest lucru îi conferă preparatului, pulpă de porc cu glazură teryaki, un gust cu adevărat ieșit din comun dar extrem de apreciat. În plus, toată suma ingredientelor care intră în compoziția rețetei vă dă posibilitatea să vă „jucați” cu acestea și să realizați un aranjament în farfurie demn de un restaurant de lux. Un meniu sănătos conține întotdeauna carne și o serie de legume, și zarzavaturi, cât mai colorate. Nu de puține ori nutriționiști atrag atenția că pentru o masă echilibrată este suficient să amestecați în farfurie cat mai multe culori.

Ingrediente pentru pulpă de porc cu glazură teryaki (6 porții)

1,2 kg pulpă de porc,

2 cepe mari,

3 morcovi medii

250 g orez basmati

500 ml vin alb

100 ml vin de orez ( mirin)

300 ml sos teryaki

1 limă

4 căței de usturoi

1 crenguță de cimbru proaspăt

sare

piper

Mod de preparare

Se curăță toate legumele, se clătește orezul basmati și se prepară marinada pentru carne. Într-un bol încăpător se adaugă mirinul, vinul alb, sucul de la un lime, sosul teryaki, usturoiul ras, cepele tăiate în sferturi și un morcov tăiat grosier, sare și piper. Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii și se ține la marinat minim o oră. După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage la tigaie, în puțin ulei de măsline, pentru a avea o crustă.

Între timp, cuptorul se încinge la 200 de grade C, iar după ce s-a format cursa, se ține la cuptor friptura de pulpă de porc, de preferat într-o tavă de inox, pentru minim 3 ore. Cu 10 minute înainte de a scoate friptura de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki și se va adăga o crenguță de cimbru proaspăt. Se servește alături orez basmati și morcov în crustă de panko. Se presară pe deasupra preparatului coriandru.

Sursa: Kaufland.ro