Rețeta unui mix rafinat de gusturi: sandviș cu caise și carne de rață, deliciul suprem

Rețeta unui mix rafinat de gusturi: sandviș cu caise și carne de rață, deliciul suprem
Când vine vorba de mâncare rafinată deseori, ingredientele sunt amestecate după un mod cu care nu suntem neapărat obișnuiți.

La marile restaurante vom putea degusta preparate care amestecă gusturi opuse. Friptura se servește cu o garnitură dulce, ca să dăm un simplu exemplu. Rețeta de astăzi vine să sublimeze modul în care putem prepara cel mai rapid fel de mâncare, un sandviș. Iată rețeta unui sandviș demn de un restaurant de lux, în care punem alături niște delicioase caise coapte, alături de miere și carne de rață.

Acest sandviș este ideal să fie preparat atunci când mai aveți resturi de friptură. Spunem asta pentru că rămâne la latitudinea voastră să vă jucați cu ingredientele și să combinați tipul de carne pe care îl aveți rămas în frigider. În ceea ce privește caisele, este lucru știut aceste fructe au o consistență aparte și o aromă pertinentă. Chiar dacă în prezent sezonul lor a trecut le găsiți la hipermarket și merită să cumpărați câteva pentru a vă răsfățați cu ace sandviș.

Mai mult, rafinamentul e dus la extrem, pentru că acest preparat conține și înghețată.  Aici însă nu puteți face rabat și trebuie să alegeți Stracciatella. Aceasta este o varietate de gelato, constând din înghețată pe bază de lapte umplută cu așchii fine și neregulate de ciocolată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julien Gaulet (@frenchnakedchef)

Ingrediente pentru sandviș cu caise și carne de rață

1/2 baghetă cu semințe

3 caise

150 g de stracciatella

20g piept de rață afumat (5-6 bucăți)

5g de nuci de pin

1 lingură de miere

rozmarin

rucola

ardei

Sare și piper

Mod de preparare

Tăiați bagheta în două și deschideți-o pe lungime. Se prăjește într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline până când devine aurie în interior. Se taie caisele în două și se scot sâmburii. Se pune mierea într-o tigaie și se caramelizează ușor. Adăugați caisele, lăsați-le să se prăjească la foc mediu, acoperiți-le cu caramel de miere. Se adaugă puțin piper. Se adaugă și rozmarinul și nucile de pin, se amestecă bine.

În final se asamblează sandvișul. Se întinde stracciatella pe pâine, se asezonează cu sare, piper și ardei. Deasupra se așază feliile de piept de rață afumat. Aranjați caisele prăjite peste bucățile de carne. Se adaugă rucola și se închide sandvișul.

Sursa: Instagram