Rețeta veche pentru carne la garniță. Trucuri păstrate de pe vremea romanilor

Rețeta veche pentru carne la garniță. Trucuri păstrate de pe vremea romanilor
Nimic nu se compară cu o bucată de carne la garniță care să ne aducă aminte de cele mai frumoase momente petrecute alături de bunici.

Fast food sau mâncare tradițională românescă? Nimeni nu ar putea să refuze carnea la garniță, care are un gust cu adevărat desăvârșit.

Rețeta veche pentru carne la garniță. Trucuri păstrate de pe vremea romanilor

Carnea la garniță rămâne una dintre cele mai vechi metode de preparare a cărnii, iar rezultatul final este spectaculos, iar specialiștii spun că datează de pe vremea romanilor. Un truc pe care îl știu doar vechii bucătari pentru a avea un gust fantastic este să folosiți bucăți mai mari de carne, pentru că vor fi mai zemoase. De asemenea, carnea se va prăji în untură și nu în ulei.

Ce ingrediente sunt necesare

Pentru a face carne la garniță, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cinci kilograme de carne cu foarte puțină grăsime, trei kilograme de cârnați făcuți acasă, 1,5 kilograme de untură, câteva bucăți de foi de dafin, câteva boabe de ienibahar, sare, usturoi.

Mod de preparare

Pentru început se taie carnea în bucăți mai mari și se va pune la prăjit în untură. Pentru ca preparatul să se păstreze foarte bine, se va pune o lingură de sare la un kilogram de untură. Carnea se va prăji la foc moderat și nu trebuie niciodată să fie forțată pregătirea termică a acesteia.

Se vor adăuga și foile de dafin, ienibaharul, piperul și usturoiul care va fi pus cu tot cu coajă, pentru a se păstra cât mai bine aroma.  Pentru ca bucățile de carne să aibă acea culoare aurie, se va pune un pahar cu apă, ori de câte ori va fi nevoie. Carnea va fi pătrunsă așa cum trebuie după vreo trei ore.

Separat într-un alt vas se vor prăji cârnații. Se va turna untura în care s-a prăjit peste cârnați și la fel se va proceda și în cazul cărnii. Într-un vas mai mare se va pune un strat de carne, apoi unul de cârnați, alternând straturile cu untură. Carnea la garniță poate fi consumată ca atare, alături de mămăligă și murături, sau se poate utiliza la prepararea de varză călită, tocană de cartofi sau orice doriți.

Sursă foto: rtv