Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Bittman, despre cel mai greu moment al vieții, străbunicul din vârful căpiței de fân și casa copilăriei

Dan Bittman, despre cel mai greu moment al vieții, străbunicul din vârful căpiței de fân și casa copilăriei
Mereu jovial și cu zâmbetul pe buze, cu greu își poate da cineva seama când Dan Bittman are vreo problemă. Artistul a recunoscut că 2012 i s-a părut că a fost „sfârșitul lumii”. Povești despre cel mai tare străbunic și casa copilăriei demolată de Ceaușescu.

2012 a fost un an pe care Dan Bittman ar vrea să-l șteargă din memorie. L-a considerat „sfârșitul lumii”, pentru că atunci și-a pierdut cei mai dragi oameni. Artistul și-a amintit și de străbunicul care i se părea Dumnezeu, dar și de casa copilăriei.

„Mi-a dat atunci un Xanax, eu nu știam ce este, dar m-a liniștit”

„Pentru mine 2012 a fost cu adevărat sfârșitul lumii. Pierderi după pierderi de părinți. Tata s-a stins pe 2011, pe 31 decembrie. Aveam trei spectacole atunci, iar dacă nu era Mihai Coman care, din păcate, nu mai este printre noi, nu știu cum făceam față. 

Mi-a dat atunci un Xanax, eu nu știam ce este, dar m-a liniștit, am putut să cânt toate cele trei spectacole și de a doua zi am început toate demersurile ca să-l înmormântăm. Altfel, nu se putea”, a povestit Dan Bittman invitat în podcast-ul lui Teo Trandafir.

„Doamne, ce-i asta, a venit Dumnezeu”

N-a trecut multă vreme și cea mai dragă ființă a sufletului său, mama, s-a stins și ea. „Iar mama, ca să vezi … Eram la Târnăveni, de fapt la Târgu Mureș, acolo eram cazați și aveam spectacol în zonă.

Și au venit rudele mele, pe care nu le-am văzut de o viață. (…) Mi-aduc aminte doar de străbunicul meu, care mi se părea o chestie extraordinară, pentru că intra cu carul cu boi și el în vârful căpiței. Ei stăteau în Târnăveni…

„L-au găsit în comă alcoolică, în șură”

Dan Bittman, dezvăluri de suflet la podcast-ul lui Teo Trandafir

Eu eram mic, cât microfonul, mă uitam la el și spuneam: Doamne, ce-i asta? A venit Dumnezeu. La 82 de ani l-au găsit în comă alcoolică, pentru că trăgea dintr-un pai în șură din țuica pe care și-o făcea el. Și a mai trăit până la 94 de ani”, a povestit Bittman.

„Pe locul casei mele au făcut magazinul Unirea”

Dan Bittman a schimbat multe case și își amintește cu drag de locuința din zona Unirii, în care s-a născut. Un loc minunat, pe care Ceaușescu l-a șters de pe fața pământului.

„Pe locul casei mele, au făcut magazinul Unirea. De fapt, nu știu dacă exact magazinul, dar în spate s-a făcut o parcare uriașă… Era casa bunicilor din partea tatălui, o casă care mie mi se părea foarte mare.

Știu că mă plimbam cu tricicleta, avea curte, când se ridica nivelul Dâmboviței, apăreau melcii. Până a venit Ceaușescu și ne-a demolat.

Mama, săraca, s-a dat peste cap și a făcut rost de o altă casă… pe vremuri exista IAL, eram într-un soi de chirie, care s-a demolat și aia”, a mărturisit Dan Bittman. De atunci, Dan Bittman a învățat o lecție importantă pentru viață: să nu se mai atașeze de lucruri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre