Simona Ionescu / Redactor Șef

Marius Țeicu a compus doar hit-uri. ”Vreau să vă aduceți aminte că am existat”

Marius Țeicu a compus doar hit-uri. ”Vreau să vă aduceți aminte că am existat”
Poate că tinerii nu îi știu șagărele lui Marius Țeicu. Dar părinții și bunicii lor abia așteptau spectacolele și revelioanele unde se lansau cele mai noi piese compuse de celebrul compozitor.

”Cea mai mare «fabrică» de hituri din anii ’80”, l-a numit Dan Negru pe compozitorul Marius Țeicu. Acum uitat de publicul larg, nici televiziunile nu îl mai invită. Doar Fuego mai reunește marile noastre vedete din anii 70 – 80.

Marius Țeicu a compus doar hit-uri

Marius Țeicu a împlinit 76 de ani, pe 9 mai. Compune și astăzi, dar cine știe dacă piesele tale vor mai fi șlagăre. Puțini tineri mai ascultă muzică ușoară românească și pe marii noștri artiști din anii 70-80.

Cele mai mari vedete de la noi i-au interpretat cântecele: Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Marina Voica, Gabriel Dorobanţu. A compus și pentru Adrian Daminescu, Loredana Groza, Monica Anghel, Oana Sârbu, Aurelian Andreescu. Și foarte mulți alții.

La 20 de ani, începuse să cânte într-o trupă, în Bucureşti, iar în vara lui ’65 s-au mutat pe Litoral. ”Deşi aveam nişte instrumente ca vai de ele, aveam mare succes. Eram tineri, eram talentaţi, toţi eram de la Conservator, şi făceam show.

Restaurantul în care cântam era arhiplin în fiecare seară. În 1968 eram deja la celebrul bar Melody din Mamaia”, a povestit Marius Țeicu. De atunci, toate melodiile compuse de Marius Țeicu au devenit hit-uri de la prima audiție.

Ca solist vocal a imprimat peste 40 de melodii, prezente la Radio, Televiziune sau pe CD-uri, casete si discuri. În calitate de pianist a făcut parte din următoarele formații: “Dixi 67” , “Modern Group” , “Perpetuum Mobile Group”, “Noi Patru”, etc.

Marius Țeicu a făcut parte dintr-un grup de mega-succes, ”Trio formidabil”, alături de Mihai Constantinescu și Olimpia Panciu

A făcut parte dintr-un grup de mega-succes, ”Trio formidabil”, alături de Mihai Constantinescu și Olimpia Panciu, iar numărul premiilor acordate este uriaș.

Marius Țeicu: ”Vreau să vă aduceți aminte că am existat”

Marius Țeicu a strâns cele mai frumoase piese compuse de el în CD-uri. Le-a lansat doar împreună cu artiști cu care a colaborat. ”Măcar să își aducă și aminte că am existat”, spunea în urmă cu câțiva ani Marius Țeicu.

Însă, toate piesele pe care le-a scos pe CD-urile cu pricina sunt vechi. Și nici nu se putea altfel. ”În ultima perioadă nu am compus, dar am să mă străduiesc să compun. Nu am mai compus de vreo trei ani de zile”, spunea Marius Țeicu.

Este perioada când durerea a fost mai puternică decât dorința de a compune. Marius Țeicu a trecut printr-o dramă fără margini. Pe 2 august 2017, fiica lui, Patricia, a plecat dintre noi.

Pe 2 august 2017, fiica lui Marius Țeicu, Patricia, a plecat dintre noi.

Fata compozitorului fusese diagnosticată în 2015 cu o formă rară de leucemie. La începutul lui 2017, după un transplant medular, declara că se simte mai bine şi era încrezătoare că a învins boala. Nu a fost așa. Își alină dorul de copilul lui iubit cu cei doi nepoți. ”Am doi nepoți, sunt fericit că sunt sănătoși și cresc și am grijă de ei împreună cu tatăl lor”, spunea Marius Țeicu.


Dan Negru furios: ”Bre, analiștilor, l-ați văzut? Trăiește!”

Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”, spune Horia Moculescu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre