Simona Ionescu / Redactor Șef

Nadia Comăneci: ”Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România!”. Emoționant cui i-a spus asta campioana noastră

Nadia Comăneci: ”Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România!”. Emoționant cui i-a spus asta campioana noastră
Marea noastră campioană Nadia Comăneci este în sală de la începutul anului și a făcut o mărturisire emoționantă. ”Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România!”

Nadia Comăneci a uluit întrega planetă în 1976, când avea 14 ani. A  luat prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Fetița din România visa să ajungă o mare campioană, așa cum a fost Agnes Keleti.

Nadia Comăneci: ”Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România!”

Agnes Keleti este decana de vârstă a medaliatelor olimpice de aur , născută la Budapesta în 1921.

Gimnasta a debutat abia la 31 de ani la Jocurile Olimpice de la Helsinki, în 1952, unde a cucerit aurul în proba de sol, un argint și două medalii de bronz.

Apoi a câștigat alte 6 medalii la ediția din 1956 de la Melbourne, fiind considerată ”Regina gimnasticii”.

Nadia Comăneci a mărturisit că Agnes Keleti a fost un model pentru ea și a felicitat-o de ziua ei.

”Dragă Agnes! Sunt Nadia Comăneci și sunt într-o sală de sport. La mulți 100 de ani Agnes! Este o onoare pentru mine să te felicit pentru o viață extraordinară. Nu doar ca gimnastă. Ne-ai dovedit mereu ce om minunat ești și ce determinare ai.

Ce ai reușit la Helsinki și la Melbourne a devenit o inspirație pentru o fetiță ca mine, care a crescut în România și a vrut să ajungă ca tine. Toată lumea te admiră.

De la o medaliată olimpică cu aur la alta din clubul acesta, îți urez din nou: La mulți ani!” a fost mesajul postat de Nadia Comăneci.

Cine este Agnes Keleti

Pe 9 ianuarie, Agnes Keleti a împlinit 100 de ani. Fosta gimnastă, multiplă campioană, trăiește la Budapesta.

Foto: thetimesofisrael

În timpul celui de al Doilea Război Mondial a muncit ca servitoare temându-se că autoritățile naziste vor descoperi că este de origine evreiască.

Mama și sora ei au fost salvate de diplomatul suedez Raoul Wallenberg, dar tatăl și alte rude au fost victimele Holocaustului.

”Am iubit gimnastica pentru că puteam călători unde doream”, a mărturisit Agnes Keleti care la 35 de ani a rămas în Australia după ce Uniunea Sovietică a invadat Ungaria în 1956.

Apoi a emigrat în Israel și a revenit acasă abia în 2015.

”Acești 100 de ani au trecut de parcă au fost doar 60! Doctorul mi-a recomandat să nu fac exerciții prea complicate ca să nu-mi scrântesc piciorul!” a glumit fosta mare campioană.


Ce l-a legat pe Bogdan Stanoevici de Ioan Luchian Mihalea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre