Simona Ionescu / Redactor Șef

Pistolul de James Bond al lui Sean Connery, vândut pentru o sumă record

Pistolul de James Bond al lui Sean Connery, vândut pentru o sumă record
Sir Sean Connery a murit în octombrie anul acesta la vârsta de 90 de ani. Se pare că starea actorului se degradase în ultima vreme. A murit la reședința sa din Bahamas, în somn.

Recent, o armă de mână folosită de regretatul actor în primul film James Bond a fost scoasă la vânzare de o casa de licitații de la Hollywood. Pistolul semi-automat Walther PP alături de PPK mai mic, a ajutat la definirea imaginii agentului 007. 

Sean Connery a folosit modelul dezactivat în timpul debutului său ca spion în seria James Bond. Arma a fost identificată de armuratorul original al filmului, Bapty, care a ținut-o într-o arhivă până la o licitație în 2006. La două săptămâni după moartea actorului, celebrul pistol a fost scos la vânzare de către producătorul de film Dan Laningan: „Nu vreau să profit de moartea sa și m-am neliniștit, dar casa de licitații a spus că lucrurile astea se întâmplă tot timpul. M-am simțit ciudat în legătură cu asta și m-am gândit să-l retrag la un moment dat”, a declarat Laningan într-un interviu acordat Variety. 

Suma fabuloasă licitată pentru celebra armă 

În urma licitației pistolul folosit de regretatul Sir Sean Connery în rolul lui James Bond s-a vândut cu 256.000 de dolari. De asemenea, au fost incluse în vânzare una dintre căștile de pilot de luptă folosite de Tom Cruise în clasicul Top Gun din 1980, care au fost revendicate pentru 108.000 de dolari, dar și un hoverboard din Back To The Future Partea a II-a din 1989 pentru 10.625 dolari. 

Licitația de două zile a fost împărțită în trei părți, cu obiecte de la unii dintre cei mai mari muzicieni din lume, în timp ce recuzita din mai multe filme clasice a fost în centrul atenției a doua zi.Fostul președinte american Barack Obama și familia vor reprezenta a treia și ultima parte a vânzării trilogiei, mai multe articole istorice fiind puse la dispoziția celui mai mare ofertant.

J-Lo a amânat de două ori nunta cu Alex Rodriguez. Ce motivează

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre