Simona Ionescu / Redactor Șef

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă
Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă. Face audienţe-record pentru Televiziunea Română, cu emisiuni de folclor.

Prezentatoarea de televiziune ar fi putut fi unul dintre cele mai de succes fotomodele de la noi din țară. Dar a renunțat la acest vis pe care îl avea în adolescență.

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel

Frumoasă, sensibilă, plăcută, competentă. Asta spun cei mai mulți români despre Iuliana Tudor (43 de ani), vedeta TVR. A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune. Când te gândești că în adolescență visa să devină fotomodel!

Povestea ei a început pe 16 iunie 1977, iar de atunci Iuliana a fost nevoită să cânte o melodie populară. Știa doar una.

”Am absolvit liceul pedagogic şi eram acolo solistă a corului din liceu. Am susţinut un concert la Filarmonica din Ploieşti şi pentru diversitate am avut nevoie de un moment de folclor. Am cântat singura melodie pe care o ştiam, «Bade, pălărie nouă». În sală se afla viitoarea mea profesoară de canto, care m-a invitat la cursurile dumneaei, la Şcoala Populară de Artă. Aveam 17 ani”, a povestit Iuliana Tudor.

Cum a ajuns Iuliana Todor în Televiziunea Română

Până la urmă, Iuliana Tudor a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea București. Dar, a ajuns la TVR, după un concurs folcloric, televizat, care se numea, „Moştenitorii”.

”Acolo m-au văzut cei de la TVR şi m-au chemat pentru o probă. Am venit, şi în două săptămâni am intrat în direct, ca prezentator. Mi se părea fabulos că mă pot plimba pe holurile Televiziunii. Era ca o întâlnire cu istoria, cu ceea ce a însemnat copilăria mea, îl vedeam pe Cristian Ţopescu, şi alţi mari profesionişti pe care îi admiram. Aceea a fost de fapt şcoala de televiziune pentru mine. Şase ani am făcut această emisiune. Mi-a plăcut foarte tare, pentru că ajungeam într-un loc şi trebuia să-l transform într-un platou de televiziune”, a povestit Iulia Tudor într-un interviu.

Apoi a venit „O dată în viaţă”, cu vedete de primă mărime în platoul de filmare. ”Sunt un om norocos, n-am făcut nimic pentru toate astea, absolut nimic, a fost o chestie de destin. Era un proiect pe care l-a câştigat domnul Titus Munteanu, mi l-a dat să-l citesc şi din prima clipă am simţit că sunt omul potrivit la locul potrivit”, a mărturisit Iuliana Todor.

De la debutul din 1999, realizările Iulianei Tudor au depăşit graniţele ţării, notorietatea proiectelor pe care le-a coordonat recomandând-o pentru superproducţii: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie.

Iuliana Tudor și-a cunoscut viitorul soț în biserică

Răzvan Văcăroiu este bărbatul cu care prezentatoarea de la TVR este împreună de două decenii. E om de afaceri.

”Îmi place să spun că întâlnirea noastră a fost una predestinată. Cu siguranță, Dumnezeu mi l-a dăruit în noaptea aceea. Ascultam slujba, era lângă mine, l-am întrebat banal «cât e ceasul»  la care el îmi arată un mare ceas pe peretele bisericii fix în fața noastră. Am râs împreună și de atunci suntem împreună”, a povestit Iuliana Tudor. Cei doi s-au căsătorit în anul 2001, iar  împreună au o minune de băiat, Tudor,  acum în vârstă de 10 ani.


Și-a prezis Neti Sandu covidul sau nu? Ce au decis șefii postului în ce privește horoscopul PRO TV

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre