Simona Ionescu / Redactor Șef

The Rolling Stones este prima trupă din Marea Britanie care a încasat un miliard de dolari. Cine se află în spatele afacerilor financiare ale rockerilor

The Rolling Stones este prima trupă din Marea Britanie care a încasat un miliard de dolari. Cine se află în spatele afacerilor financiare ale rockerilor
Rockerii de la Rolling Stones sunt singurii muzicieni care au încasat sume cu 10 cifre. Au încasat de-a lungul carierei un miliard de dolari.

Pe primul loc în topul celor mai bogați muzicieni din Marea Britanie se află The Rolling Stones. Prima trupă din această țară care a încasat un miliard de dolari.

În 2021, fanii au cheltuit 130,9 milioane de dolari pentru doar 14 concerte

Rolling Stones a găsit „aurul” în spectacole live electrizante are peste 250 de milioane de albume vândute. De-a lungul anilor, concertele lor au generat vânzări de bilete în valoare de două miliarde de dolari. Fanii au cheltuită cu doi ani în urmă 130,9 milioane de dolari pentru doar 14 concerte în timpul turneului No Filter din SUA. Cliff Dane, expertul în bani care i-a clasificat pe rockeri pentru The Sunday Times Rich List, i-a aplaudat pe atât pe cei de la Rolling Stones, cât și pe Led Zeppelin, pentru că au dat startul unor mega turnee pe stadioane.

Arma financiară secretă

Chiar dacă membrii rămași, compuși din Ronnie Wood, 76 de ani, Mick Jagger, 80 de ani, și Keith Richards, 79 de ani, cântă acum mai puține concerte, fanii lor devotați dau cu plăcere banii pe bilete. Pe de altă parte, rockerii de la Rolling Stones pot acum să încaseze mai mulți bani din box office.

Persoana care se află astăzi în spatele afacerilor financiare ale Stones este Joyce Smyth, care a reglat partea americană a turneului Stones după operația pe cord a lui Mick, în urmă cu patru ani. Ea a fost arma lor financiară secretă și a fost prezentată starurilor rock de către prințul Rupert, un bancher privat angajat de trupă, care a devenit mai târziu cunoscut sub numele de „Rupie the Groupie”.

Rolling Stones, cea mai bogată trupă din Marea Britanie

Mick are un instinct antreprenorial ascuțit

În ciuda faptului că Mick a renunțat la diploma de finanțe și contabilitate de la London School of Economics, a dat dovadă în mod constant de un instinct antreprenorial ascuțit. „De fapt, nu-mi plac afacerile, dar trebuie să le fac. Pentru că, dacă nu o faci, te duci naibii”, a mărturisit acesta. Nefiind genul care să se ferească, trupa a încasat cu plăcere parteneriate cu giganți corporativi precum Budweiser, LVMH, Chase Manhattan și alții.

Microsoft le-a plătit milioane de dolari

Se spune că însuși Microsoft a plătit milioane de dolari pentru a folosi „Start Me Up” într-o reclamă la Windows 95. Iar de la Mercedes au încasat 1,5 milioane de dolari pentru a folosi „Sympathy for the Devil” într-o reclamă la Super Bowl din 2013.

Tricoul cu faimosul logo se vinde cu prețul de 400 de dolari

Sâmbătă, FC Barcelona a debutat cu un tricou în ediție limitată, care prezintă faimosul logo cu limba și buzele emblematicei formații și care se vinde la un preț de 400 de dolari. Pe 20 octombrie, rockerii au lansat primul lor album original după 18 ani. „Hackney Diamonds”, cel de-al 24 album al trupei a intrat direct pe primul loc, fiind pentru a 11-a oară când trupa reușește acest lucru.

Este deja al cincilea cel mai rapid vândut album al anului și este în prezent al treilea cel mai difuzat album pe Apple Music. Șase piese de pe noul album, e vorba de „Angry”, „Sweet Sounds of Heaven”, „Get Close”, „Bite My Head Off”, „Depending on You” și „Mess it Up”s au intrat în topul celor mai bune 100 de single-uri de la mijlocul acestei săptămâni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre