Simona Ionescu / Redactor Șef

Tina Turner și-a luat rămas bun de la fani. Are 82 de ani și a suferit mult în viață

Tina Turner și-a luat rămas bun de la fani. Are 82 de ani și a suferit mult în viață
Tina Turner este în Cartea Recordurilor ca artista cu cele mai multe bilete vândute din concerte. Are circa 200 de milioane de lire rezultate din vânzari de discuri și 12 Premii Grammy. După o viață tumultuoasă, probleme grave de sănătate, drame, a reușit să serbeze 82 de ani. Și-a luat rămas bun de la fani.

Tina Turner a fost numită „Regina rock and roll” și este iubită peste tot în lume. O voce puternică, concerte spectaculoase, dansul inimitabil. Pe scurt, solista face show. Totuși, a împlinit 82 de ani, pe 26 noiembrie. Nu credea că ”prinde” această vârstă, după ce viața ei a fost un calvar. Este prezentată într-un documentar pe HBO Max sub numele ”Tina”. În acest documentar, vedeta îşi ia rămas bun de la fani.

Tina Turner a fost la un pas de moarte

Tina Turner este inclusă în lista celor mai bine vânduți artiști din Statele Unite.  În timpul turneului Break Every Rule World Tour, Tina Turner stabilește o performanță de Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare public plătitor la concertul unui artist solo, 180.000 de persoaane.

Tina Turner a împlinit 82 de ani, pe 26 noiembrie, după ce a fost la un pas de moarte. Diva s-a retras din lumina reflectoarelor în 2009, iar acum este stabilită în Elveţia. S-a mutat în Ţara Cantoanelor în 1995, iar în 2013 s-a căsătorit cu Erwin Bach, partenerul ei din ultimii 30 de ani. Vedeta a suferit un atac cerebral uşor după ce s-a căsătorit şi a trebuit să înveţe din nou să meargă. Trei ani mai târziu, ea a fost diagnosticată cu insuficienţă renală şi cu cancer intestinal.

Tina Turner s-a vindecat de cancer după ce medicii i-au extirpat o parte din intestine, dar s-au agravat problemele renale. Potrivit The Mirror, ea a luat în calcul varianta sinuciderii asistate. Erwin i-a donat un rinichi, iar operaţia de transplant s-a încheiat cu bine în aprilie 2017. De atunci, Tina şi-a revenit şi se bucură din nou de viaţă.

Tina Turner și-a luat rămas bun de la fani

Artista este prezentată într-un documentar pe HBO Max sub numele ”Tina”. În acest documentar, vedeta îşi ia rămas bun de la fani. Energia incredibilă pe care a arătat-o mereu pe scenă a făcut să adune fani în toate colţurile lumii, pe lângă vocea impresionantă şi prezenţa sa puternică. Este cunoscut faptul că apărea în mai toate spectacolele cu o fustă incredibil de scurtă, care îi punea în valoare silueta de gazelă şi picioarele puternice şi frumoase.

Marea artistă a avut şi o ascensiune spirituală, implicându-se intens în piese menite să hrănească sufletul şi mintea, să eleveze conştiinţa. În 1973, un prieten a introdus-o în lumea fascinantă a budismului, unde a găsit linişte în ritualurile specifice. Astăzi, ea este membru The Soka Gakkai International, cea mai mare organizaţie budistă care numără cca 12 milioane de budişti Nichiren practicanţi.

În cea mai recentă postare publică a sa, Tina Turner a mulţumit tuturor admiratorilor săi şi a publicat o fotografie în care râde cu gura până la urechi. ”Se vede după zâmbetul meu, sunt onorată să apar oficial în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo. Ce onoare! Sunt extrem de recunoscătoare dragilor mei oameni care au crezut în mine şi care mi-au fost până acum alături în această călătorie. Şi mai ales vouă, fanilor! Să fiţi minunaţi în continuare!”, a scris Tina Turner.

Hiturile sale rămân adevărate ever-green-uri. Cele mai cunoscute sunt: ”You are simply the best”, ”Private dancer”, “What’s love got to do with it” sau ”Proud Mary”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre