Simona Ionescu / Redactor Șef

Vestea pe care o așteptau toți fanii lui Cher. „Dark lady” revine cum numai ea putea să o facă

Vestea pe care o așteptau toți fanii lui Cher. „Dark lady” revine cum numai ea putea să o facă
Toată lumea o știe pe Cher, care la 75 de ani se menține într-o formă excelentă, de parcă ar fi descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. E drept, vedeta nu s-a sfiit să se lase pe mâna chirurgilor esteticieni, dar a și ales unii care au știut să facă treabă.

Iată vestea pe care o așteptau toți fanii lui Cher. Cântăreaţa americană, care a împlinit joi vârsta de 75 de ani, a anunţat prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter că un film despre viaţa şi cariera ei artistică va fi produs de studioul Universal.

Erau anii ’60, când single-ul „I Got You Babe“ lua cu asalt toate topurile muzicale. Pentru prima dată, vocile lui Sonny şi Cher se făceau auzite. Cei doi formau un cuplu pe scenă de numai un an. Cher avea doar 19 ani când, la îndemnul celor de la The Rolling Stones, au plecat în turneu în Marea Britanie.

Publicul englez hi­piot era în extaz la vederea lor.  La întoarcerea pe pământ american Sonny şi Cher erau consideraţi ca făcând parte din „invazia britanică“. Cher este o artistă care a dominat industria muzicii, a filmului, televiziunii şi teatrului din Statele Unite într-o carieră întinsă pe durata a şase decenii.

A ajuns la orfelinat

După o copilărie marcată de cele opt mariaje ale mamei sale, actrița Georgia Holt, de perioada petrecută în orfe­linat, unde a ajuns temporar din cauza sărăciei în care trăiau, dar şi de problemele pe care le-a avut la şcoală din cauza dislexiei, în sfârșit ajunsese pe culmile gloriei. Norocul i-l datora lui Sonny Bono, pe care l-a întâlnit în clubul Aldo’s (foarte la modă prin­tre vedetele vremii). Acesta i-a propus, iniţial, să facă backing-vocals pentru The Ronettes. Apoi și-a dat seama că vocea ei cere altceva.

De la duetul perfect pe scenă au ajuns soț și soție. Și chiar păreau cuplul perfect. Asta până când Sonny a forţat intrarea lor în cinematografie cu două proiecte – „Good Times“ şi „Chastity“. A investite toţi banii câştigaţi din muzică, iar rezultatul era lamentabil. Cei doi soţi bogaţi şi celebri au ajuns peste noapte îngropaţi în datorii şi cu un copil mic de crescut: fiica lor, Chastity, născută în 1969.

Cum a devenit Cher „dark lady”

Au știut însă să își joace cartea. Show-ul „The Sonny and Cher Comedy Hour“, pus în scenă de CBS, le-a adus o popularitate nesperată. Aproape pe nesimţite, Cher s-a transfor­mat într-un superstar. Noroc pe scenă, ghinion în dragoste, de asta a avut parte. Gelozia profesională a lui Sonny le-a distrus familia, totul sfârșindu-se cu un divorț, în 1974. Pentru Cher a urmat o relație cu magnatul Da­vid Geffen, în timp ce Sonny susținea că ea încă îl iubește pe el.

A urmat căsătoria cu Greg Allman, cu care a mai făcut un copil, un băiat în 1976. Relația nu a mers. Bărbaţii care au urmat, rockerii Les Dudek şi Gene Simmons de la Kiss, n-au mai con­vins-o să se recăsătorească, relaţiile ei fiind periculos de îmbibate cu droguri şi alcool.

În schimb ele au dat naştere primu­lui mare hit după cinci ani, „Take Me Home“, şi primelor mari concerte ale sale, printre care şi unul exploziv, alături de Meat Loaf. Imaginea ei scenică se transformase total. Practic aceasta e Cher pe care o cunoaștem cu toții. O artistă cu vestimentaţie sumară, cu body-uri din piele, ciorapi negri, pe­ruci şi pene. O  adevărată „dark lady“.

Actriță de Oscar, mereu îndrăgostită de Sonny

Nu a uitat însă cinematografia și viața i-a dat o nouă șansă. În 1982 regizorul Mike Nichols şi-a asumat ris­cul de a o propune drept partenera de generic lui Meryl Streep în drama „Silkwood“.  Au urmat rolurile din „Masca“ (1985) şi cel din „Vrăjitoarele din Eastwick“ (1987), ce i-au conturat definitiv profilul de actriţă. Recu­noaşterea, însă, a obţinut-o abia cu „Moonstruck“ (1987), unde l-a avut ca partener pe Nicolas Cage şi pentru care a primit un Oscar.

În anii ’90, când Cher a re­venit în forţă cu „I Found Someone“ și susţinea concerte pe bandă rulantă. Trupul ei splendid ajunsese model în prezentările centrelor de fitness, vocea ei se făcea tot mai des auzită şi în campaniile anti SIDA şi cele pentru susţinerea drepturilor homosexualilor – o decizie pe care a luat-o ca urmare a faptului că propria sa fiică, Chastity, i-a mărturisit că era lesbiană.

Moartea subită a lui Sonny, la schi, în ianuarie 1998, a devastat-o complet – deşi trecuseră 24 de ani de la divorţul lor. Cher a recunoscut la funeralii că el i-a fost iubit, tată, soţ, prieten şi singurul om care a cunoscut-o cu adevărat. Din această durere aveau să se nască alte două hituri memorabile, „Believe“ şi „Music’s Not Good Without You“.

Vestea pe care o așteptau toți fanii lui Cher: un film despre viața ei

Noul film, care nu are deocamdată un titlu oficial, va fi realizat de producătorii celor două pelicule din seria „Mamma Mia!”, Judy Craymer şi Gary Goetzman. Cher va fi unul dintre producătorii filmului. Scenariul va fi scris de Eric Roth. Roth şi Cher au mai lucrat împreună în 1987 la filmul „Suspect”.

„Universal va produce un film biografic în colaborare cu prietenii mei Judy Craymer şi Gary Goetzman, care vor fi producători. Ei au produs ambele filme din seria ‘Mamma Mia!’, iar bunul meu prieten de mulţi ani şi câştigător de Oscar Eric Roth va scrie scenariul”, a dezvăluit artista americană în mesajul publicat pe contul ei de Twitter.

Vedeta americană se află la un premiu Tony distanţă de dobândirea prestigiosului statut EGOT (câştigător de Emmy, Grammy, Oscar şi Tony, n.r.). Pe lângă Oscarul pentru „Moonstruck”, are la activ un premiu Emmy în 2003 pentru un episod special de varietăţi muzicale și un premiu Grammy în 2000 pentru cea mai bună înregistrare dance.

Sursa foto: Instagram

Joacă în același film. Ce personaje vor interpreta Kira Hagi și Michelle Obama

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre