Considerată, în timpul copilăriei sale, cel mai fotografiat bebeluș din lume, prințesa Caroline de Monaco (mai târziu de Hanovra) s-a născut la 23 ianuarie 1957 în Palatul Principatului din Monaco. Ea a fost copilul cel mare al lui Rainier al III-lea, Prințul de Monaco și al soției acestuia, fosta actriță americană Grace Kelly. Dacă nu se năștea fratele ei Albert, care este căsătorit cu prințesa Charlene de Monaco, Caroline ar fi rămas moștenitoarea tronului casei Grimaldi. Cei doi mai au o soră mai mică, Stephanie.
Într-un interviu acordat revistei People în 1982, cu puțin timp înainte de moartea ei, Grace Kelly și-a descris fiicele Caroline și Stephanie drept „fete calde, strălucitoare, amuzante, inteligente și capabile”.
„Sunt foarte în ton cu timpul lor. Pe lângă faptul că sunt studente bune, sunt și sportive bune, schioare și înotătoare excelenți. Amândouă știu să gătească, să coasă, să cânte la pian și să călărească. Dar, mai presus de toate, copiii mei sunt sportivi buni, conștienți de poziția lor și grijulii față de ceilalți. Ei sunt simpatici cu problemele și preocupările din lumea de astăzi” – a spus Grace Kelly la acea vreme.
A crescut cu bona. Nici nu a stat la masă cu părinții, primii 14 ani
Prințesa Caroline își amintește că a crescut, practic, în lipsa părinților. Aceasta a relatat presei că ea și frații eu au crescut, practic, cu bona. „Până la 14 ani, nu am mâncat cu părinții noștri, și-a amintit ea într-o ocazie. Pentru fratele meu și pentru mine, Morin a fost o figură cheie în viața noastră. Când eram mici, probabil că eram mai degrabă la distanță decât aproape de părinții noștri”.
În copilărie, prințesa Caroline și-a petrecut verile cu bunica și copilul vitreg în Philadelphia. Vara anului 1971 a fost l, când avea 14 ani, a fost la Camp Oneka din Poconos. Din cauza titlului ei, pe durata taberei a fost protejată de Serviciul Secret al SUA. Prințesa Caroline a fost educată în Anglia și la Sorbona (Paris), are diplome în filozofie și psihologie și vorbește fluent franceză, engleză, germană, spaniolă, germană și italiană. Ea a fost numită de tatăl și mama ei ca președinte al Comitetului Monegasc pentru Anul Internațional al Copilului în 1979.
Primul mariaj a eșuat în doi ani
Caroline de Monaco avea 21 de ani când s-a căsătorit pentru prima dată. L-a cunoscut la Paris pe bancherul parizian Philippe Junot și s-a îndrăgostit curând de el. Trei ani mai târziu, la vârsta de 21 de ani, s-a căsătorit cu el. Părinții ei și-au dat fără tragere de inimă consimțământul pentru această căsătorie, pentru că au simțit că căsătoria ei nu va dura mult.
Ei s-au căsătorit în 1978, iar la ceremonia lor fastuoasă de nuntă au participat aproximativ 650 de invitați, printre care vedetele de la Hollywood Ava Gardner, Cary Grant și Frank Sinatra. Doar doi ani mai târziu, au divorțat, iar abia în 1992, prințesa a primit și anularea căsătoriei din partea bisericii.
Moartea mamei, moment de mare cumpănă
Prințesa Grace Kelly a murit pe 14 septembrie 1982, la doar o zi după ce a fost implicată într-un accident de mașină, în apropiere de Coasta de Azur. Fiica ei cea mică, Stephanie, era cu ea în mașină. După moartea mamei sale în 1982, Caroline și-a asumat îndatoririle de Primă Doamnă din Monaco până când fratele ei Albert s-a căsătorit cu Charlene Wistock în 2011.
În timp ce acționa ca prima doamnă, Carolina a participat la balurile anuale de la Monaco, cursele de Formula 1, a continuat munca umanitară a lui Grace Kelly și a reușit să-și îndeplinească una dintre cele mai mari dorințe – a fondat un ansamblu de balet la Monte Carlo. Moartea mamei a marcat-o profund.
„Te maturizezi când mama ta moare pentru că în acel moment te simți de parcă ești singur pe lume. Devii conștient de moarte. A fost tragic și trist, dar mama a fost o persoană minunată și ne-a oferit întotdeauna voința și inspirația să luptăm prin viață”, a spus Caroline de Monaco.
A doua căsătorie s-a încheiat tragic
Ea s-a căsătorit a doua oară, la un an după moartea mamei sale, cu fiul unui bogat om de afaceri italian, Stefano Casiraghi, cu care are trei copii: Andrea, Charlotte și Stefano Casiraghi. Din păcate, fericirea lor s-a încheiat 7 ani mai târziu, când Stefano a murit într-un accident cu barca, în 1990.
Tânăra văduvă a decis să se retragă din viața publică și, împreună cu copiii ei, să înlocuiască Monaco cu o viață liniștită în Saint Remy, în Franța.
Nici a treia oară nu a fost cu noroc
Al treilea și actualul soț al Carolinei este prințul Ernest August de Hanovra. Cuplul s-a căsătorit la Monaco pe 23 ianuarie 1999, iar în acel moment, fiecare a venit în relație cu propriii copii. Caroline îi avea pe cei trei, Ernest avea o căsătorie în spate și doi copii. Caroline și Ernest au împreună o fiică, prințesa Alexandra de Hanovra.
Fericirea nu a durat însă, în urma ieșirilor publice necontrolate ale prințului. A urinat într-un loc public în fața copiilor, a lovit jurnaliști și barmani, a făcut doi copii nelegitimi. Iar peste toate, în presă au apărut fotografii în care ține în brațe o starletă pariziană. Caroline a decis să se întoarcă la Monaco în 2009, scrie Glossy Espreso.
Prietenă cu Karl Lagarfeld
Niciodată nu s-a despărțit oficial de el, ci și-au continuat drumurile separate. De curând s-a vehiculat că bărbatul ar avea o legătură cu o artistă spaniolă, mai tânără cu 20 de ani.
Caroline de Monaco rămâne un reper de stil. Muzeul Național din Monaco a organizat o expoziție dedicată acestui membru al familiei regale. Prințesa deține, de asemenea, titlul de ambasador onorific UNESCO, Ordinul Saint Charles pentru contribuția ei la Crucea Roșie, iar în decembrie 2011, Organizația Mondială a Prietenilor Copiilor a onorat-o pentru eforturile mari de a continua activitatea acestei organizații.
Premiul i-a fost înmânat de prietenul ei Karl Lagerfeld, care, într-un interviu pentru Elle, întrebat ce femei îl inspiră, a menționat-o și pe Caroline.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook