Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama actriței din Lasă-mă, îmi place! Camera 609 seamănă cu cea a personajului din serial

Drama actriței din Lasă-mă, îmi place! Camera 609 seamănă cu cea a personajului din serial
Comedia romantică de la Antena 1 Lasă-mă, îmi place! Camera 609 are în rolurile principale actori tineri, în timp ce vedete cu greutate completează castingul. Una din marile actrițele ale scenei din România are un rol aparte. Dar și o viață demnă de un film.

Celebra actriță Virginia Rogin are acum 72 de ani și face parte din distribuția serialului Lasă-mă, îmi place! Camera 609, produs și difuzat de Antena 1.

Pe Virginia Rogin o regăsiți în rolul Elisabetei Pop, cea care după moartea soțului său, cunoscutul arhitect Iosif Pop, rămâne vocea autoritară a familiei Pop. Curator de artă, Elisabeta este cultă şi rafinată, o femeie cu principii morale solide, care şi-a crescut cei doi copii, pe Sergiu (Mihai Călin) şi Mircea (Claudiu Bleonţ), în acest spirit. După ce s-au căsătorit, copiii i-au scăpat din mână. Elisabeta face tot ce îi va sta în putință pentru a se asigura că ultima dorință a soţului său va fi respectată de întreaga familie.

Și în serial și în realitate, actrița a rămas văduvă

Povestea din serial este destul de asemănătoare cu cea din viața reală a actriței. Celebra actriță Virginia Rogin a rămas văduvă în anul 1991, la numai 39 de ani. A decis, atunci să rămână așa: o mamă singură pentru fiul ei, păstrând memoria celui care i-a fost alături  doar 11 ani. Nu i-a fost ușor să fie mamă singură, dar asta nu a împiedicat-o să aibă o carieră de succes pe scena de teatru și pe micile ecrane.

Virginia Rogin face rolul Elisabetei Pop, curator de artă, rămasă văduvă, în serialul de la Antena 1 (Sursa foto: Instagram)

Virginia Rogin a cucerit publicul cu roluri în telenovele de succes, precum Regina, Inimă de țigan sau Aniela. Născută în Piatra Neamț și cu mare parte din familie rămasă în Moldova, superba actriță suferă acum după fiul ei. Acesta a decis, ca adult, să plece din țară, trăind în prezent în America. „Uneori sunt tristă deoarece Crăciunul este o sărbătoare de familie. Stau cu prietenii, cu bucățica din familie care a venit în București”, mărturisea actrița într-un interviu mai vechi.

Virginia Rogin a avut o copilărie grea

Virgini Rogin a  crescut mai mult cu bunicii, în zona Ceahlău. Mulți ani mama i-a fost bolnavă. Astfel că viitoarea actriță, chiar dacă era ea însăși un copil atunci, și-a îngrijit și crescut fratele mai mic. Dar toate acestea au întărit-o și au făcut-o actrița puternică pe care o cunoaștem. Aplecarea spre artă a împrumutat-o de la bunica ei. Aceasta, povestește actrița, era o mare consumatoare de cultură. Ea i-a deschis apetitul pentru scenă, ascultând, constant, teatru radiofonic, a mai povestit Virginia Rogin.

Virginia Pop este una din cele mai apreciate actrițe din România (Sursa foto: Facebook)

Nici începuturile carierei nu i-au fost ușoare.  După terminarea liceului, a venit din Bacău pentru a da examen la București, la Facultatea de Actorie, dar a picat prima sub linie. Însă, la scurt timp, directorul teatrului din Oradea a sunat-o acasă și i-a oferit un post acolo. Instituția se confrunta cu o criză de actrițe tinere și, prin urmare, se făcuseră niște posturi speciale. Tânăra Virginia Rogin s-a dus. „Am locuit într-o cabină de teatru, m-am trezit într-o chestie care nu a fost deloc ușoară”, a mai povestit actrița.

Ulterior, a reușit și la facultate și a avut șansa să îl aibă profesor pe celebrul Dem Rădulescu. Despre acesta își amintește că era foarte diferit de rolurile în care îl cunosc românii. Era sever, cerea maximum de la studenții săi, foarte rar avea cuvinte de laudă și nu dădea mai mult de nota opt.

Sursa foto:  Facebook, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre