Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz

Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, prezentăm azi o delicioasă rețetă de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz, pe care merită s-o încercați. 

Mihai Teodorescu, un concurent de 29 de ani, bucătar de meserie, a venit în a cincea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cu o rețetă senzațională de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz.

Ingrediente pentru rețetă

12 buc. Saint Jacques

1 kg cartofi

3 buc. praz

400 gr unt

500 ml smântână lichidă Gran Cucina

sare și piper

200 gr amidon

microplante

100 ml coniac

300 ml ulei

100 ml ulei de măsline

3-4 buc. lime

Preparare Rețetă Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz

Se începe cu sosul parmentier, care este de fapt un sos cremos de cartofi, un piure mai diluat și tare gustos. Se curăță cartofii, și două bucăți de praz, se toacă și se pun la fiert împreună, în apă cât să fie acoperite ingredientele. După fierberea lor, se adaugă unt din belșug, gran cucina, sare și piper, după gust și se blendează. Pentru o textură mai fină a sosoului, acesta se trece și prin sită.

Scoicile Saint Jaccques se prăjesc în ulei de măsline și se flambează cu coniac. După flambare, se adaugă și un cub de unt, pentru cremozitate.

Pentru a prepara chipsuri de praz, se taie prazul în rondele subțiri care se umezesc ușor și se trec prin amidon, apoi se prăjesc în baie de ulei.

Se așază sosul parmentier pe farfurie, iar deasupra lui se pun bucăți de Saint Jacques și chipsuri de praz. Se decorează cu microplante și felii de lime, pentru o pată de culoare și prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Dulceață din flori de mac ați încercat? Uite o rețetă inedită și gustoasă!