Salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde, preparată de Chef Nicolai Tand

Salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde, preparată de Chef Nicolai Tand
Foarte gustoasă și hrănitoare această rețetă de salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Chef Nicolai Tand, continuă să ne surprindă cu rețetele sale preparate în platoul emisiunii  Neatza cu Răzvan și Dani, așa cum a făcut și cu această rețetă de salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde.  Este o salată din doar câteva ingrediente principale, dar asezonate cu un dressing special și interesant.

Ingrediente pentru salată din piept de curcan cu păstăi de fasole

Pentru friptură: 1/2 piept de curcan

sare și piper

fulgi de chili

ulei de floarea soarelui

zeamă de lămâie

Pentru prepararea păstăilor de fasole verde: 400 gr păstăi de fasole verde

apă

sare

puțin bicarbonat de sodiu

unt aromatizat cu pătrunjel și usturoi

Alte ingrediente: 1 ceapă albă

oțet

1 ceapă roșie

roșii cherry

fulgi de parmezan

Pentru dressing: ulei de floarea soarelui

ulei de măsline

muștar de Dijon

pastă desusan

sare și piper

fulgi de chili

Mod de preparare

Chiar dacă trebuie să pregătim separat ingredientele pentru salată, rezultatul final merită tot efortul. Salata iese gustoasă și consistentă, poate ține loc de orice masă.

Mai întâi se face o marinadă din puțin ulei de măsline amestecat cu ulei de floarea soarelui, sare, piper, fulgi de chili, puțin muștar și foarte puțin tahini. Cu această marinadă se acoperă carnea de curcan și se lasă la rece cel puțin o oră.  Se scoate carnea din marinadă, se sigilează la tigaie, apoi se acoperă și se lasă la odihnit 10-12 minute. După acest interval se continuă prepararea la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.

Cum se pregătesc păstăile de fasole verde

Se pune apă cu sare la fiert și se lasă să atingă punctul de fierbere. Se adaugă puțin bicarbonat de sodiu, apoi păstăile de fasole verde. Se fierb 6-8 minute, astfel încât să rămână crocante. Apoi se scot în apă foarte rece. Bicarbonatul și apa foarte rece de la final au rolul de a păstra culoarea verde a păstăilor. Se scurg păstăile din apă și se trag ușor la tigaie în unt aromatizat cu pătrunjel verde și usturoi.

Ceapa albă se curăță, se toacă în fâșii și se fierbe pentru câteva minut în apă cu oțet și sare. Ceapa roșie se toacă tot în fâșii si se pune în apă rece pentru a se păstra crocantă. Roșiile cherry se feliază în jumătăți și se trag foarte ușor la tigaie în unt aromatizat cu pătrunjel și usturoi.

Cum se preparară dressingul pentru salată

Se amestecă într-un bol muștarul cu pasta de susan, apoi se adaugă, treptat, ulei, zeamă de lămâie, sare, piper și chili. Opțional se mai poate adăuga puțină miere.

Când toate aceste preparate sunt gata, se asamblează salata. Friptura de curcan se taie în fâșii, sau în felii subțiri și se amestecă cu păstăile de fasole verde și roșiile cherry. Se adaugă și câțiva fulgi de parmezan și ceapa roșie scursă, apoi se glazurează ingredientele cu deliciosul dressing.

Sursa: Chefi la cuțite

Carmen Harra și-a prezentat bijuteriile. Un singur Rollex valorează cât un apartament

Recomandarile noastre