Salată din verdețuri cu brânză de capră și crutoane

Salată din verdețuri cu brânză de capră și crutoane
Ce poate fi mai gustoasă, mai sănătoasă și plină de vitamine decât o salată din toate verdețurile ce se găsesc în piață la ora actuală?

Plină de savoare, culoare și mai ales, plină de vitamine, așa a fost această minunată salată din verdețuri cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand. Nicolai Tand nu a rezistat verdețurilor de pe tarabele din piață și le-a reunit pe toate într-o delicioasă și sănătoasă salată cu care i-a răsfățat matinali și invitații acestora.

Ingrediente pentru salată din verdețuri cu brânză de capră

1 caserolă amestec de salate verzi

1 caserolă frunze de baby spanac

1 legătură de pătrunjel

150 gr varză kale

2 legături de ridichi

200 gr roșii cherry

1 castravete fabio

câteva frunze de mentă

frunze de busuioc

semințe de dovleac

200 gr brânză de capră

1 baghetă de pâine

Pentru vinegretă: ulei de măsline

oțet

2 linguri de muștar de Dijon

1 linguriță pasta de susan

sare și piper

Mod de preparare

Se începe prin a spăla toate ingredientele sub jet de apă rece și a le pune la scurs. Se ia un vas încăpător, în care se pune apă rece cu gheață. Ridichile, castravetele fabio și roșiile cherry se feliază rondele și se adaugă în acest vas. Se procedează astfel pentru a se păstra crocante aceste felii subțiri de legume. Se mai adaugă și frunze de pătrunjel, busuioc și mentă, pentru a-și păstra prospețimea și a-și accentua culoarea verde.

Între timp, se pregătesc crutoane din bagheta de pâine. Se taie pâinea în felii mai grosiere, se așază într-o tavă și se dă tava la cuptor până crutoanele se rumenesc. Opțional, se pot aromatiza cu diverse condimente. Brânza de capră se feliază și se așază peste aceste crutoane de pâine. Se presară semințe pe deasupra și din nou se dă tava la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se topească brânza ușor.

Se amestecă într-o salatieră mixul de salate verzi cu pătrunjel verde, tocat, frunzele de baby spanac, frunze de mentă și frunze de busuioc. Se pregătește o vinegretă, amestecând ulei de măsline cu muștar, pastă de susan, oțet, sare și piper, după gust.

Peste ingredientele din salatieră se adaugă legumele feliate din apa cu gheață. Se așază din loc în loc și crutoanele cu brânza de capră și se picură în fir subțire din delicioasa vinegrettă.

Se mai presară câteva semințe de dovleac, trase la tigaie, în prealabil și se decorează delicioasa Salată din verdețuri cu brânză de capră și crutoane decor de primăvară, cu flori comestibile.

Sursa: Chefi la cuțite