Simona Ionescu / Redactor Șef

5 beneficii ale consumului de ceai din plante

5 beneficii ale consumului de ceai din plante
Ceaiul este o băutură apreciată în întreaga lume, cu un istoric îndelungat şi o cultură bogată. Acesta poate fi consumat în orice moment al zilei și datorită faptului că este de mai multe tipuri, satisface orice gusturi. În plus, multe ceaiuri sunt adevărate tratamente, utile atunci când suntem bolnavi.

Ceaiul este o băutură populară care poate oferi numeroase beneficii asupra sănătăţii. Este important să se aleagă tipuri de ceai sănătoase, produse din plante pentru a asigura efecte pozitive pe termen lung, fiind de preferat ca ceaiurile cu aditivi să fie evitate cu desăvârșire. Ceaiurile aromatizate sau ceaiurile instant pot conţine aditivi şi zaharuri artificiale care pot avea un impact negativ asupra sănătăţii.

Ceaiurile hidratează

Cu toții știm că trebuie să consumăm minim o anume cantitate de apă pe zi, iar a o înlocui cu ceai din plante e o idee bună în cazul acelor persoane cărora apa li se pare prea lipsită de gust.

Consumul de ceaiuri ajută la hidratare și de cele mai multe ori are un efect diuretic, favorizând eliminarea apei din organism. Conform studiilor, cantitatea de ceai consumată hidratează la fel de mult precum aceeași cantitate de apă. Așadar, dacă vrei să îți menții organismul hidratat și vrei să mai consumi și altceva în afară de apă, consumul de ceai natural, este este o alegere excelentă din toate punctele de vedere.

Ceaiurile accelerează metabolismul

Ceaiurile din plante care prezintă aminoacizi au efectul de a stimula metabolismul și de a ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Acest lucru este posibil și datorită efectului pe care îl au ceaiurile în ceea ce privește stimularea energiei, susținând astfel mișcarea și sportul.

Ceaiurile susțin sănătatea inimii

Consumul de ceai din plante prezintă beneficii în ceea ce privește susținerea sănătății inimii. Printre ceaiurile care prezintă efecte pozitive din acest punct de vedere se numără ceaiul verde, de sunătoare, negru. Din acest motiv, pentru a diminua riscurile apariției unor probleme cardiovasculare, este indicat să se consume cel puțin o cană de ceai pe zi.

Ceaiurile cresc nivelul de energie

Anumite tipuri de ceaiuri precum este cel verde, alb și negru, sunt energizante, fiind de multe ori o alternativă la cafea sau alte băuturi menite să energizeze organismul. Capacitatea acestora de asigura un nivel de energie optim se datorează conținutului de cafeină, care deși este mic, are un rol benefic în acest proces.

Ceaiurile susțin sănătatea mintală

Foarte multe tipuri de ceaiuri din plante susțin sănătatea mintală, care este un aspect foarte important în vremurile actuale. Ceaiurile au un efect de diminuare a stresului, ceea ce înseamnă diminuarea riscului de apariție a unor afecțiuni neurologice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre